Löydä arkeologiset ihmeet - lähde syysretkelle Kivikauden kylään!21.7.2020 15:46

Syysretken kohteena on tällä kertaa Kivikauden kylä Saarijärvellä. Kivikauden kylä sijaitsee Kivikirveentie 10, Tarvaalassa, Jyväskylästä 70 km.

-

Tervetuloa Kivikauden kylään törmäyskraatterijärven rannalle, jossa nuotiot palavat, kalat kuivuvat telineissään ja ruuhet odottavat käyttäjäänsä. Kivikauden kylä on Suomen vanhin ja laajin esihistoriakohde, jossa on esimerkiksi pienten mittakaavaan rakennettu Lasten kivikauden kylä sekä Ansa-, Muinais- ja Luontopolut. Koe kivikausi aidon kaltaisen ympäristön, rakennusten ja pienesineiden avulla! Lisäksi opastettu kierros kello 12.00 - 13.30.

-

Järjestämme osallistujille maastossa lounaan ja nokipannukahvituksen, aikaisempien ruskaretkien tapaan.

Lähdemme matkaan lauantaina 5.9.2020 klo 9.00 Matkakeskuksen saapuvien bussien laiturilta. Kyseessä on yhden bussin reissu eli 45 henkilöä mahtuu mukaan.

-

Ilmoittautumiset 3.8.2020 alkaen ainoastaan sähköpostiin jva.asukasisannointi@jva.fi. ASIA/OTSIKKO KIVIKAUDENKYLÄ. Toivomme että kaikki ilmoittautumiset tulisivat sähköisesti, niin voimme heti kertoa, mahtuuko vielä mukaan. Ilmoita montako osallistuu (retki on tarkoitettu ainoastaan JVA:n asukkaille) ja mahdollinen eritysruokavalio (huomioidaan kasvis, laktoositon ja gluteeniton).

Alueelta löytyy muun muassa Lasten kivikauden kylä ja Muinaispolku sekä Luontopolku opaste- ja tehtävätauluineen, mutta huomioithan kuitenkin, että aivan perheen pienimmille (alle 10 v.) tai liikuntaesteisille reissu ei sovellu.

-

Tervetuloa mukaan!

-

JVA varaa oikeudet muutoksiin koronan vuoksi.

Bronze_arrowhead_MET_DP9081.jpg

« Takaisin