Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mies kulkee Kankaan raitilla kassi olalla
Kankaan hybridikohde tarjoaa matalan kynnyksen omistusasumista perinteisen vuokra-asumisen rinnalle
Kuva
Mies kulkee Kankaan raitilla kassi olalla

Kankaan hybridikohteen huolettomassa huomassa on helppo elää hyvää arkea todeksi

Kankaan vehmaan kaupunki-idyllin sydämessä on rakentumassa JVA:n ainutlaatuinen uudiskohde, joka tarjoaa monimuotoisen kokonaisuuden urbaania asumista. Pilottikohde on rakenteilla osoitteeseen Hjalmarinraitti 8. Kohteeseen valmistuu vuokra-asumista B -portaaseen toukokuussa -23 sekä uudenlaista vuokra- ja omistusasumisen väliin sijoittuvaa JVA Minulle -konseptin omaksi lunastus -asumista A -portaaseen syyskuussa -23. Vuokraosuuden hakuaika ajoittuu 6.3 - 19.3.23 ja siitä löytyy lisätietoa kohdesivulta

Kuva
Kuva Kankaan uudiskohteesta Hjalmarinraitilla

Vuokra-asuminen ei konseptina enempää selittelyitä kaipaa. JVA Minulle -mallissa on kyseessä on uusi, välimuotoinen asumisen ratkaisu. Kohteen omaksi lunastus -osuuteen valmistuu JVA Minulle -konseptilla 35 kpl koteja, huoneistojakaumaltaan 2h+k+s - 4h+k+s, 43 - 74 m2. Innovatiivinen uutuusmallimme mahdollistaa oman kodin ilman suuria säästöjä, turvallisessa asumismuodossa, jossa yhdistyvät vuokra- ja omistusasumisen parhaat puolet. Hinnastoon on koottu JVA Minulle -osuuden vuokrat ja omarahoitusosuudet:

Omaksi lunastus -osuuden asuntojen hakuaika on 17.4 - 14.5.23. Niistä kerromme yksityiskohtaisemmin konseptia esittelevissä webinaareissamme 28.3 ja 5.4:

Molemmat tilaisuudet ovat samansisältöisiä. JVA:lta paikalla ovat toimitusjohtaja Timo Hyttinen, talouspäällikkö Topi Eskelinen, rakennuttaja Anssi Maaranen ja asiakkuuspäällikkö Anu Kärkkäinen. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

JVA Minulle - omaan kotiin pienellä alkupääomalla

Omaksi -malli tarjoaa uudenlaisen tavan päästä pienen omarahoituksen turvin omistusasumisen polulle. Omistus- ja vuokra-asumisen turvallisena välimuotona JVA Minulle -konsepti on potentiaalinen vaihtoehto esimerkiksi asumistaipalettaan aloittelevalle nuorelle perheelle tai vaikkapa pätkätyöläiselle. Myös seniori-ikäiselle malli voi tarjota turvallisen ja huolettoman vaihtoehdon eläkevuosien asumiseen. 

Kuva
Nuori pariskunta istuu sohvalla

JVA Minulle -mallissa asukkaaksi pääseminen edellyttää vuokrasopimuksen sekä omaksi lunastus -sopimuksen, johon sisältyy 15 % omarahoitusosuus asunnon velattomasta hankintahinnasta. Katso lisätietoja hinnastosta:

Lisäksi mallissa noudatetaan ARA:n tulorajoja, koska rakennushanke rahoitetaan ARA:n lyhyellä korkotukilainalla. Lyhytaikaisen korkotuen ylärajat bruttotuloille ovat seuraavat:

  • 1 aikuinen: 3540 €/kk
  • 2 aikuista: 6020 €/kk
  • 1 aikuinen ja lapsi: 4190 €/kk
  • 2 aikuista ja lapsi: 6670 €/kk
  • 2 aikuista ja 2 lasta: 7270 €/kk
  • 2 aikuista ja 3 lasta: 7870 €/kk
Kuva
Nainen leipomassa pullaa keittiössä

JVA Minulle on vaivaton välimuoto vuokra- ja omistusasumisen välissä

Asukkaat maksavat vuokraa kymmenen vuoden ajan rakennuksen käyttöönotosta. Asuntoa ei etukäteen tarvitse sitoutua lunastamaan, vaan lunastusmahdollisuus on oikeus, jonka käyttämisestä asukas aikanaan päättää. Asukkaalla on myös oikeus milloin tahansa irtisanoa vuokrasopimus asuinhuoneiston vuokrauksen lainsäädännön mukaan, jolloin oikeus asunnon omaksi lunastamiseen samalla raukeaa. Jos omaksi lunastus -sopimus päättyy, asukkaalle palautetaan hänen maksamansa omarahoitusosuus eli omaksi lunastusmaksu. 

JVA minulle -mallissa asuminen on huoletonta

JVA hallinnoi kohdetta kymmenen vuoden ajan omaksi lunastamiseen saakka. Tarkoitusta varten on perustettu tytäryhtiö JVA Kodit Oy, joka omistaa asunto-osakeyhtiön osakkeet ja vastaa asunto-osakeyhtiön käyttö- ja rahoitusvastikkeiden maksamisesta. Vastikekulut katetaan asukkailta perityillä vuokrilla. Vuokrat määräytyvät omakustannusperusteisesti ja niitä voidaan korottaa sopimuksen ehtojen mukaan. JVA huolehtii ammattitaidolla kohteen ylläpidosta ja asukas voi keskittyä rauhassa asumiseensa. 

Kuva
Lapsi pitää äitiä kädestä

Lunastusmahdollisuus kymmenen vuoden asumisen jälkeen 

Kymmenen vuoden kuluttua kohteen lainoituksen ARA -rajoitukset päättyvät ja rakennuksesta tulee vapaarahoitteinen. Tällöin asukas voi käyttää lunastusoptiotaan, jolloin asukkaan omarahoitusosuus ja vuokrassa maksetut lainojen lyhennysosuudet pienentävät myyntihintaa. 

Kuva
Lapsi ja äiti keittiön pöydän ääressä