Hyppää pääsisältöön
Kuva
Talon, auton ja ihmisten hahmot paperikuvina. Kuva Tumisu. Kuva Tumisu
JVA aloittaa yhteiskäyttöautopalvelun tarjoamisen asukkailleen Nisulan ja Viitaniemen alueella
Kuva
Talon, auton ja ihmisten hahmot paperikuvina. Kuva Tumisu

Yhteiskäyttöautopalvelu avautuu lokakuussa  

JVA aloittaa yhteiskäyttöautopalvelun tarjoamisen asukkailleen kohteissa, jotka sijaitsevat Nisulan ja Viitaniemen alueella. Palvelu avautuu käyttäjille 1.10.22. Yhteiskäyttöautoksi on valittu täyssähköinen Nissan Leaf.

Kuva
Nissan leaf merkkinen täyssähköauto

Yhteiskäyttöauto sijoitetaan JVA:n upouuden uudiskohteen Harjun Kisarinteen yhteyteen, missä sille osoitetaan nimetty pysäköintiruutu ja latausasema. Kohde sijaitsee osoitteessa Kisakatu 15 C ja sisältää 30 täysin uutta vuokrakotia, jotka odottavat uusia asukkaitaan 30.9.22 alkaen. 

Kuva
Kisakatu_15C-kerrostalon_julkisivu

Samalla alueella sijaitsevat myös JVA:n vuokrakohteet Kisakatu 13, Kisakatu 15, Nisulankatu 21, Viitaniementie 12 ja Viitaniementie 15. Näissä taloissa on yhteensä 204 vuokrakotia, joiden asukkaat voivat myös varata yhteiskäyttöautoa.  

Käyttöehdot määrittelevät palvelun toimintaperiaatteet

Kukin yhteiskäyttöautopalvelun käyttäjä tekee sopimuksen palveluntoimittajan kanssa. Se tapahtuu rekisteröitymällä käyttäjäksi mobiilisovelluksen avulla. Auton käyttö sekä maksaminen tapahtuvat Aimo Park Car Sharing -sovelluksella, joka on ladattavissa sovelluskaupoista.

Kuva
Aimo Park Car Sharing - mobiilisovellus puhelimessa

Varaaja vastaa omasta toiminnastaan ja liikennesääntöjen noudattamisesta. Vain rekisteröitynyt ja varauksen tehnyt henkilö saa ajaa yhteiskäyttöautolla. JVA:n asukkaiden hinnoittelu on seuraava:

  • 8 €/tunti
  • 56 €/24 tuntia

Minimivarausaika on 15 minuuttia ja maksimi 48 tuntia. Käyttäjällä voi olla maksimissaan kaksi varausta yhtä aikaa voimassa. Tupakointi ja lemmikit ovat autossa kiellettyjä. 

Kuva
Sähköauton latausaseman sijainnin osoittava merkki. Kuva Markus Distelrath

Palvelu on vaivaton

Palveluntoimittaja vastaa auton pesuista, huolloista ja muusta ylläpidosta. JVA huolehtii autolle osoitetun pysäköintipaikan huollosta ja kunnossapidosta. Autoa käyttävät asukkaat esitarkastavat auton vaurioiden varalta. Mikäli vahinkoja löytyy, niistä ilmoitetaan mobiilisovelluksen kautta. Käyttäjän vastuulla on myös kytkeä latauskaapeli ajon jälkeen paikalleen. 

JVA toivottaa asukkailleen monia sujuvia ajokilometrejä uudella yhteiskäyttöautolla!

Kuva
Mies kävelee rakennuksen vieressä kassi olalla. Kuva Taina Ristikivi

Syysaurinkoisin vuokrausterveisin

Aspan väki