Hyppää pääsisältöön
Kuva
Käsi ja kastelukannu parvekekukkien päällä. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Annan paahteinen parveke on sisustettu raikkaaksi.
Kuva
Käsi ja kastelukannu parvekekukkien päällä. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Nainen nojaa parvekkeen ovenpieleen kastelukannu kädessä. Kuva Heidi Lehto

Valkoinen väri on viileä kesällä ja valoisa pimeinä syysiltoina. Se on myös ihanan raikas tausta erivärisille kasveille. Anna valitsi myös parvekkeen lattiaan vaalean värin. Ikean muovilaatta on irti lattian pinnasta, eli vesi ja pienet roskat valuvat raoista laattojen alle. Laatat aseteltiin linjakkaasti yhdensuuntaisesti, jolloin lopputulos muistuttaa erehdyttävästi keraamista laattalattiaa.

Kuva
Lähikuva viherkasvista ja lattiasta. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Ruukkuja ja kasveja puuhyllyllä. Kuva Heidi Lehto

Kasvit värittävät tilaa

Kasvien ja kukkien väreillä leikittely on tämän parvekkeen sisustuksen idea. Tasapaino säilyy, kun toisaalla on harmonista pintaa ja toisessa kohti taas villimpää värien käyttöä. Annan parvekkeella yleistunnelma on raikas.
Jos parvekekalusteet, seinät ja lattia olisivat kaikki keskenään erivärisiä, toimisi yksiväriset ja yhtenäiset kasvit tilassa paremmin.

Kuva
Vanha ikkunakehys ja auringonkukka. Kuva Heidi Lehto

Tilaa ihmisille

Annan parveke on tyypillinen 80 -luvun talon henkeen rakennettu tapaus. Parveke on ikään kuin vedetty talon sisälle ja iso parvekkeen ikkuna avautuu olohuoneeseen. Parveke on koko olohuoneen levyinen, mutta syvyydeltään aika vaatimaton. Tämän maalisia parvekkeita on usein haastavaa sisustaa, sillä tilaa tuntuu olevan joka suuntaan aika vähän. Anna satsasi kahteen monikäyttöiseen keinorottinkituoliin. Tilaan jää väljyyttä mukavasti, kun parvekkeella ei ole liikaa tavaraa. Täällä liikkuessa ei tarvitse varoa tai väistellä mitään.

Kuva
Parvekekukat ja alhaalla lasten leikkipiha. Kuva Heidi Lehto

Harkitut yksityiskohdat

Vaikka tavaraa on harkitusti, löytyy parvekkeelta silti mielenkiintoisia yksityiskohtia. Seinään nojaileva vanha ikkuna on Annan lapsuuden kodista. Täällä kaupunkimiljöössä, betoniseinää vasten se on kuin ikkuna lapsuuden muistoihin ja maisemiin. Pinotut ruukut puulaatikon sisällä odottelevat uusia kasvikokeiluja ja messinkinen kynttilänjalka pimeneviä iltoja… Syksyllä parveke väritellään uusilla kasveilla ja lyhdyillä.

Kuva
Lähikuva pienistä sisustusesineistä. Kuva Heidi Lehto