Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mukit roikkumassa kuivaustelineessä keittiön pöydällä. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
JVA-asukaspisteet ovat rahanarvoisia etuja.
Kuva
Mukit roikkumassa kuivaustelineessä keittiön pöydällä. Kuva Heidi Lehto

-Joskus ihan hävettää, miten paljon meillä on pisteitä, tunnustaa pitkäaikainen asukas ja aktiivisesti talon toiminnassa mukana oleva asukasaktiivi.

Kuva
Keittiön kaapistot, työtaso, uuni ja vetolaatikoita. Kuva Heidi Lehto
Keittiön kaapinovet, tasot, lattiat ja kodinkoneet on vaihdettu tähän kotiin JVA-asukaspisteillä.

Pitkäaikainen asuminen ja vuokran ajallaan maksaminen palkitaan pisteillä ja kun sitä on tehnyt täsmällisesti ja pitkäjänteisesti jo neljäkymmentä vuotta, on pisteitä päässyt kertymään hyvä määrä. Jokainen asukas saa kuukausittain pisteitä, ja heti vuokrasopimuksen kirjoittamisen yhteydessä pisteitä pamahtaa JVA-asukastilille 500 kappaletta. 

Kuva
Vuodesohva, jonka päällä kirjavat tyynyt. Kuva Heidi Lehto
Asukkaan oma aktiivisuus vaikuttaa JVA-pisteiden kertymiseen.

Jokainen asukas tienaa asukaspisteitä


-Olen tämän talon asukastoimikunnan puheenjohtaja ja energiaekspertti. Näistä talotoimikunnan tehtävistä maksetaan joka kuukausi lisäpisteitä peruspisteiden päälle. Puheenjohtaja tienaa 100 pistettä ja energiaekspertti 70 pistettä. Myös sihteeri, taloudenhoitaja ja talo-opas saavat palkkansa hommista asukaspisteinä. Asukasaktiiviselle paras palkka on toki se, että pääsee aidosti vaikuttamaan talon asioihin ja tuntee talon asiat, mutta pisteet ovat siihen hyvä lisä. Palkkapisteillä on esimerkiksi rempattu olohuoneen seinät vasta joitakin kuukausia sitten. 

Kuva
Oranssit kukat lähikuvassa. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Valkoinen nojatuoli huoneen nurkassa. Kuva Heidi Lehto
Olohuoneen ruudullinen tapetti on uusin JVA-pisteillä tehty hankinta.

Asukasaktiivin olkkarissa on jo kolmannet pisteillä hankitut tapetit


-Keittiön kaapinovet, kodinkoneet, lattiat, makuuhuoneen vaatekaapit ja seinäpinnat ainakin kertaalleen… luettelee asukasaktiivi pisteillä hankittuja asioita. Yhden huoneen seinien pintaremontti ammattilaisen tekemänä maksaa 1500 pistettä. Työnjälki on ihan priimaa ja valittavana on loputon määrä maalisävyjä, sekä runsaasti erityylisiä tapetteja.

Kuva
Itämainen kattovalaisin. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Yleisnäkymä eteiseen. Kuva Heidi Lehto
Kodin pinnoista huolehtiminen lisää asukkaan omaa viihtymistä kodissaan.

Pisteet on tarkoitettu tuhlattavaksi


-Meillä pisteitä on käytetty ahkerasti. Sanon myös aina naapureille, että käyttäkää niitä pisteitä, ne on juuri teille tarkoitettuja etuja! Omat pisteet voi tarkistaa JVA verkkosivuilta. Heti asumisen alussa voi tuntua, että pisteet kertyvät aika hitaasti. Monesti juuri muuttovaiheessa olisi kiva laittaa kotia oman näköiseksi. Mutta sinne tilille ne pisteet kolahtavat ihan joka kuukausi ja hiljalleen siellä onkin jo jotain käytettävää. Pisteitä ei voi muuttaa rahaksi tai ottaa mukaan pois muuttaessa, eli ne on tarkoitettu asukkaan tuhlailtavaksi. Jos vaihtaa asuntoa JVA-asunnosta toiseen, muuttavat pisteet mukana ja esimerkiksi pariskunnan yhteen muuttaessa pisteet voidaan yhdistää. 

TARKISTA OMAT JVA-ASUKASPISTEET TÄÄLTÄ!

Kuva
Makuuhuoneen tumma tapetti ja vaalea sängynpeite. Kuva Heidi Lehto
JVA:n tapettivalikoima on laaja ja maalisävyjen valikoima rajoittamaton.

Asukasaktiivin vinkit pistejahtiin


Pisteillä voi nykyään hankkia vaikkapa kodin siivousta tai sisustussuunnittelua. Pistejärjestelmä on kehittynyt ja kehittyy jatkuvasti hurjaa vauhtia. Pistejärjestelmän idea on loistava; asukas saa mieleisensä kodin ja asunnot pysyvät hyvässä kunnossa, kun remontteja voi tehdä myös isojen perusparannusremonttien välissä. Yleisimmin pisteillä hankitaan maaleja, tapetteja tai kodinkoneita. 
-Kodista kannattaa pitää huolta. Kun pinnat on puhtaita, ehjiä ja omilla lempiväreillä remontoitu, lisääntyy oma asumismukavuus.