Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sirkun kierrätysparveke. Kuva Heidi Lehto
Sirkun ja Samulin kodikas Mummocore -parveke on sisustettu kokonaan kierrättäen. Miksi ostaa uutta tavaraa, kun maailma on jo nyt pullollaan käyttökelpoisia esineitä. Ajatuksen takana on hillitä kuluttamista
Kuva
Sirkun kierrätysparveke. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Pitsiliikoja parvekkeen seinällä koristeena. Kuva Heidi Lehto

Iloisia pitsiliinoja

Parvekkeen tylsä betoniseinä peitettiin pitsiliinoilla. Ensin pyöreitä liinoja tarttui kirpparilta mukaan vain pari, mutta sitten idea lähti lentämään! Kauniisti toisiinsa sopivat ja taidokkaasti virkatut liinat nousivat seinälle Sirkun näppärillä sormilla. Lämpimät oranssin ja keltaisen sävyt ovat Sirkun lempivärejä ja ne toistuvat parvekkeella sopuisasti. Myös Samulin lempiväri lila on otettu mukaan. Sisustuspuuhissa Sirkulla on aika vapaat kädet, vaikka Samuli vihjaakin, että pitsiliinoja kodissa on nyt ehkä jo ihan tarpeeksi?

Kuva
Harsohuntu parvekkeen koristeena. Kuva Heidi Lehto

Valppaana markkinoilla

Kierrättämällä sisustaminen vaatii valppautta ja aikaa. Parvekkeen sisustaminen oli eräänlainen projekti, jonka aikana etsittiin ja uudistettiin tavaroita sopimaan parvekkeen tyyliin. Kun tavaroita ei hanki juuri sopivilla määrämitoilla, tarvitaan kekseliäisyyttä. Korkeasta kynttilänjalasta tuli kukkapöytä, kun Sirkku ruuvasi sen päälle puisen lautasen. Vauvan sängyn päälle tarkoitettu harsohuntu nostettiin katonrajaan pehmentämään kolkkoa kattoa ja rottinkituolien päälle saatiin samanlaiset viltit saksimalla yksi iso viltti kahtia. Parvekkeen sisustamisen ollessa kuumimmillaan Sirkku kävi katsomassa lähellä olevan kirpputorin vaihtuvaa tarjontaa päivittäin. Tori.fi:n Annetaan -ilmoituksista tehtiin myös hyviä löytöjä, kuten kaikki parvekkeen pajunoksat, joita Sirkku on hyödyntänyt kekseliäästi monella eri tavalla. Pajuista punottiin aitaa, koottiin asetelmia maljakkoon ja pajujen taakse häivytettiin myös parvekkeen nurkassa töröttävä harmaa metallitolppa.

Kuva
Rottinkituoli parvekkeella. Kuva Heidi Lehto

Muodikas Mummocore

Valmis parveke on viihtyisä ja kodikas. Siellä juodaan kahvia, luetaan ja kuunnellaan podcasteja. Vaikka tavaraa on runsaasti, tekee hillitty värien käyttö tunnelmasta rauhallisen. Kaikki keltaisen sävyt on otettu rohkeasti käyttöön ja se tekee kokonaisuudesta sävykkään ja mielenkiintoisen. Kukkivat kasvit viimeistelevät parvekkeen kesäilmeen ja onpa siellä ensimmäistä kertaa kokeilussa myös tomaattia ja paprikaakin. Tyyli on muodikkaasti Mummocore, eli mukailee mummolasta tuttuja sisustusilmiöitä. Nyt kun parvekeprojekti on valmis, on mukava pitää pientä taukoa ja kerätä ideoita seuraavaan projektiin, joka on pariskunnan yhteiset häät. Myös siellä kierrätysajatus tulee varmasti näkymään jotenkin.