Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jouluinen asetelma appelsiinista ja havukranssista. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Yy, kaa, koo ja kodissa oli tunnelmallinen jouluilme!
Kuva
Jouluinen asetelma appelsiinista ja havukranssista. Kuva Heidi Lehto

Leipominen, siivoaminen, sekä uunin ja kaappien kuuraus kuuluvat monen perheen jouluperinteisiin. Jos aikataulu on tiukka tai haluat säästää voimia joulusta nauttimiseen, ota oikotie joulukodin tunnelman luomiseen.

Kuva
Joulutähti ja kynttilöitä hämärässä huoneessa. Kuva Heidi Lehto
Hämärä valaistus hävittää pölyt hyllyn päältä. Kynttilät ja ledivalot säästävät myös sähköä.
(Kuva ja tuotteet: Hemtex)

Valaistus on tunnelman A ja O

Himmennä valot ja hissuttele joulunpyhät tunnelmallisessa hämärässä. Säästät sähköä ja pyyhkimättä jääneet pölyt häviävät näkymättömiin. Suuntaa yksittäiset seinä- ja lattiavalaisimet niin, että huoneeseen laskeutuu kaunista epäsuoraa valoa. Kääntämällä kirkkaat lukuvalot kohti huoneen nurkkaa tai katonrajaa, koko huoneen tunnelma muuttuu. Joulunaikaan erilaiset valonauhat ja kausivalot voi laitta laskeutumaan alas verhoja pitkin tai nostaa mukailemaan oven karmeja. Ledivalot ovat turvallisia ja kuluttavat sähköä maltillisesti.

Kuva
Joulupöytä katettuna punaisen pöytäliinan päälle. Kuva Heidi Lehto
Jouluinen liina pöydällä värittää koko huoneen.
(Kuva ja tuotteet: Hemtex)

Keskitä jouluvärit

Näyttävä jouluilme syntyy keskittämällä koristeet ja jouluiset värit yhteen paikkaan. Punainen pöytäliina voi olla vaikkapa iso viltti tai lakana. Pöydän päällä kunnon nippu havunoksia maljakossa voi korvata ison ja lattialta tilaa vievän joulukuusen. Tuo pöydälle vielä joulunamut, kynttiläasetelma tai vaikka kulhollinen joulupalloja ja koko koti näyttää jouluiselta.

Kuva
Jouluinen asetelma appelsiinista ja havukranssista. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Joulun tunnelma on myös tuoksuja ja ääniä.
(kuva ja tuotteet: Hemtex)

Viritä kaikki aistit tunnelmaan

Kolmas nopea ja helppo kikka joulutunnelman luomiseen on tuoksut ja äänet. Kun melodinen joulumusiikki ilman laulua soi taustamusiikkina ihan hiljaisella, jaksaa sitä kuunnella koko joulun. Mausteista joulun tuoksua ei tarvitse välttämättä leipoa, vaan sen voi saada sytyttämällä kotiin tuoksukynttilät. Joulun tuoksuinen käsisaippua tai appelsiinit ja omenat pöydän päällä viimeistelevät joulukodin tuoksuvan tunnelman.