Hyppää pääsisältöön
Kuva
Koriste-esineitä viherkasvien joukossa.
Kokoa, rajaa ja hyödynnä
Kuva
Koriste-esineitä viherkasvien joukossa.

Kokoa koriste-esineet kasvien juurelle

Hauska lisä kukkapenkkiin tai ruukkukasvien juurelle on erikokoiset koriste-esineet. Tällä idealla voi myös piristää viherkasveja sisällä tai kasvimaata pihan perällä. Lopputulos säilyy selkeänä ja hallittuna, kun kasvien sekaan lisätyillä esineillä on keskenään jotain yhteistä, kuten muotokieli, väri tai teema. Esineitä voi myös maalata saman väriseksi, jos eripariset pikkuesineet eivät enää sovi muuhun sisustukseen.

Kuva
Viherkasveja pihassa. Kuva Heidi Lehto

Rajaamalla vihreys rytmittyy

Kesällä kaunis vihreys pihamaalla on loputonta. Yksittäisten kasvien kauneuden huomaaminen vaikeutuu, kun sama väritys toistuu kaikkialla. Rajaamalla ja ympäröimällä kasveja pienillä aidoilla tai pajupunoksilla lehtien muodot ja kasvin ääriviivat nousevat esille ryhdikkäinä. Usein miten kasvien kukinta-aika on vain lyhyt, joten ne ansaitsevat tulla huomatuksi myös vihreinä.

Kuva
Viherkasvi lyhdyn sisällä. Kuva Heidi Lehto

Lyhdystä iloa ympäri vuoden

Tee talvilyhdystä pieni kesäkasvihuone. Parhaimmillaan esineet palvelevat koko vuoden, vaikka niiden tehtävä muuttuisikin vuodenaikojen mukaan. Lyhty on monikäyttöinen sisustuskapistus, sillä sen sisälle voi rakentaa myös pienen asetelman luonnonkasveista ja kivistä, nukkekodin kalusteista, astioista tai valokuvista. Missä muissa tehtävissä pihalyhty voisi vielä toimia?