Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuvakolaasi, jossa joogaava mies ja mallipiirretty olohuone.
Mitä jos vuokrakoti muuttuisi omistusasunnoksi asumalla? Uusi Minulle -asumismalli yhdistää vuokra-asumisen helppouden ja kodin omistamisen mahdollisuuden joustavasti, ilman perinteisiä omistusasumisen riskejä
Kuva
Kuvakolaasi, jossa joogaava mies ja mallipiirretty olohuone.

Jyväskylän Vuokra-asuntojen ensimmäinen Minulle -kohde valmistuu syksyllä 2023 Jyväskylän Kankaalle. Uudenlaista asumismallia on ollut vaivatonta ja riskitöntä suunnitella, kun hankkeen suuret linjat ovat olleet alusta asti tukevasti kunnossa. Asuinalueena Kangas on mielenkiintoinen ja tulevaisuutta heijasteleva uusi alue, jonka vireys ja vehreys on vakuuttanut kaupunkilaiset. Rakennuttajana JVA on puolestaan vakaa, tunnettu ja luotettava, kaikkien kaupunkilaisten tuttu ja turvallinen kaveri. Julkisena toimijana rakennuttajan tavoite ei ole kerätä voittoja, vaan tarjota kaupunkilaisille hyviä ja nykyaikaisia koteja vastuullisesti.

Asu huolettomasti, mutta säästä samalla itsellesi

Minulle -asumiskonseptin suunnittelu on lähtenyt liikkeelle nykypäivän asukkaiden tarpeista. Asumiselta odotetaan laadukkuutta ja kodeilta hyvää varustelutasoa, mutta suuria asuntolainoja ei haluta ottaa.  Monet haluavat kerryttää taloudellista puskuria, mutta asumis- ja muiden kiinteiden kulujen jälkeen säästöön ei juurikaan jää rahaa. Myös vapaus ja mahdollisuus muuttaa suunnitelmia korostuvat ihmisten toivelistalla.

Kuva
Kuvakollaasi, jossa nuori mies haaveilee silmät kiinni. Toisessa kuvassa rakennustyömaa.
KATSO MINULLE -KODIT TÄÄLTÄ: JVAMINULLE.FI

- Kuinka voisin asua laadukkaasti, mutta ilman suurta asuntolainaa?
- Haluaisin kerryttää samalla myös omaisuutta?
- Voisiko kotiin olla sitoutumatta liikaa, mutta silti luottaa kodin pysyvyyteen ja panostaa asumiseen ja omiin tarpeisiin?


Nämä kaikki kysymykset ja toiveet on nyt ratkaistu ja vastaus on saavuttanut harjakorkeutensa osoitteessa Hjalmarinraitti 8 A. Punatiilinen jykevä talo Kankaan palveluiden ytimessä on ryhdikäs näky jo nyt, vaikka viimeistely on vielä kesken ja sisätiloissa tehdään yhä kotien rakennus- ja sisustustöitä. Muuttovalmiita asunnot ovat 29.9.23.

Talo on komea, moderni ja laadukas, juuri sellainen mitä nykypäivän ihmiset kodiltaan toivovat

Kodit soveltuvat monenlaisiin elämäntilanteisiin ja erilaisille perheille. Pienimmistä 46 m2 kaksioista kiinnostuvat ehkä nuoret parit tai yksinelävät seniorit. Isoimmat 74 m2 asunnot sopivat hyvin perheiden tarpeisiin. Jokaisessa huoneistossa on sauna ja parveke. Pintamateriaalit ovat skandinaavisen vaaleita ja hillittyjä. Kauniit ja uudet pinnat toimivat hyvänä taustana omille sisustusvalinnoille.

Minulle asumiskonsepti on pehmeä liuku ja joustava mahdollisuus omistusasumiseen

Kuva
Kuvakolaasi, jossa joogaava mies ja mallipiirretty olohuone.

Oma kodin hankkiminen koetaan usein isona päätöksenä ja toki onkin tärkeää miettiä, kenen kanssa kotista ryhtyy.  Minulle -konsepti antaa hyvän mahdollisuuden kokeilla ja järjestellä elämää joustavasti. Pehmeä siirtyminen omistusasuntoon antaa vapauden vaihtaa vielä mieltä ja kiertää suuren asuntolainan riskit ja velvollisuudet. JVA kantaa vastuun ja asukas keskittyy omaan elämäänsä, vailla huolia yllättävistä tai mielivaltaisista asumiskulujen nousuista. 

Vuokrakoti muuttuu omistusasunnoksi Ilman riskejä tai yllättäviä kuluja

Käytännössä Minulle -kodissa asuminen on yksinkertaista. Asukas solmii vuokrasopimuksen ohella JVA Minulle -sopimuksen ja maksaa n. 15 % alkumaksun huoneiston rakennuttamisen omakustannushinnasta. Asumisesta asukas maksaa normaalisti vuokraa, sekä käyttökorvauksia ja nauttii vuokranantajan tarjoamista eduista ja palveluista. Kymmenen vuoden asumisen jälkeen asukas päättää itse haluako hän lunastaa kodin omakseen. Maksetusta vuokrasta on kertynyt rahaa jemmaan rahoitusvastikelainojen lyhennyksinä ja nämä, sekä alkumaksu vähentävät asunnon ostohintaa.
JVA Minulle -kodin voi myös irtisanoa milloin tahansa normaalin vuokrasopimuksen tavoin. Silloin sopimus raukeaa ja alkumaksu palautetaan takaisin asukkaalle.

Kuva
Kuvakollaasi, jossa naisen käden rinnan päällä ja piirroskuva keittiöstä.
LUE LISÄÄ JA TUTUSTU HINTOIHIN: JVAMINULLE.FI/JVA-MINULLE

Yhteinen hyvä on kaikille paras

Minulle -asumiskonsepti on loistava mahdollisuus asukkaalle, mutta myös järkevää toimintaa JVA:lta. Minulle -asumiskonsepti sitouttaa asukkaita pitämään kodeistaan ja talosta huolta, sekä luo talon asukkaille yhteisöllisyyttä ja kiinnostusta myös talonyhtiön asioihin. Tällainen yhdessä yhteisestä omaisuudesta huolehtiminen tekee JVA:sta ja asukkaasta kumppanit, jotka tavoittelevat yhteistä hyvää ja hyötyä.

Tutustu Minulle -koteihin, ryhdy haaveilemana ja hae omaa kotia 17.4. – 14.5.2023

KYSY LISÄÄ TÄÄLTÄ: JVAMINULLE.FI