Hyppää pääsisältöön
Kuva
Värikkäät pyyhkeet ja keittiövälineet naulassa. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Kuin kurkkaisi menneeseen aikaan! Jo kynnykseltä voi aistia tuulahduksen vuosikymmenten takaa. Kaunis murrettu värimaailma yhdistettynä 50-luvun vihreään, luo kodikkaan tunnelman 33-vuotiaan Vestonomin kotiin.
Kuva
Värikkäät pyyhkeet ja keittiövälineet naulassa. Kuva Heidi Lehto
Kuva
vanhat valokuvat ikkunalaudalla. Kuva Heidi Lehto

Pieni koti Mäki-Matissa on täytetty muistoilla ja tarinoilla. Kirsti on asunut Jyväskylän Mäki-Matissa kuusi vuotta ja siinä ajassa kierrätystavarat ovat löytäneen paikkansa persoonallisessa kodissa. Sisustustavaroita Kirsti on saanut vanhemmiltaan ja löytöjä on tarttunut mukaan kirpputoreilta.

Kuva
Vihreä olohuoneen sohva ja vanha seinävaate. Kuva Heidi Lehto

Sohvan uusi elämä

Kodin värimaailma kietoutuu kauniisti 60-lukua henkivän sohvan ympärille. Kirsti on löytänyt sohvan hylättynä vuosia takaperin. Hän oli silloin töissä verhoomossa ja päätti ottaa sohvasta itselleen projektin. Riekaleinen sohva sai Kirstin käsissä uuden, kauniin vihreän verhoilun ja aitiopaikan hänen kierrätyskodissaan. Muistona vanhan sohvan elämänkaaresta, seinälle on ripustettu kuva sohvasta ennen entisöintiä.

Kuva
vihreäksi maalattu lipasto. Kuva Heidi Lehto

Löytöjä ja projekteja

Parvisänky tuo kotiin tilaa harrastuksille ja sen kätköissä on jykevä mäntyinen Lundian hyllykkö. Lundian kalusteet oli varsinainen löytö ja ne päätyivät Kirstin kotiin Maailmankauppa Mangon lopettaessa toimintansa Jyväskylässä. Sohvapöytinä toimii nerokkaasti Lundian lasten tuolit, jotka on käännetty ylösalaisin. Pieni mäntylipasto sohvan vieressä on maalattu vihreällä sävyllä, joka sointuu upeasti sohvan värimaailmaan. Kirsti on harkinnut maalaavansa myös muut mäntykalusteet tulevaisuudessa. En varsinaisesti rakasta tätä männyn väriä, tokaisee Kirsti hymyillen.

Kuva
kortteja ja magneetteja jääkaapin ovessa. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Kahvikuppi tiskipöydällä. Kuva Heidi Lehto

Pienikin voi olla toimivaa

Kirstin kodista voi löytää monenlaisia pienen kodin tilaratkaisuja. Eteiseen on kekseliäästi kiinnitetty klaffipöytä tuomaan laskutilaa ja sen alle on piilotettu hyllyjä. Kuivausnarut pyykille löytyy kiinnitettynä parvisängyn sälepohjaan. Vain mielikuvitus on rajana! Kirstin pääajatuksena sisutuksessa on ollut, että tavaraa on mahdollisimman vähän lattialla viemässä tilaa.

Kuva
mäntyinen Lundiahylly parvisängyn alla. Kuva Heidi Lehto

Hyvällä maulla hioutunut koti

Koti ei ole ulkonäkö edellä rakennettu, tuumi Kirsti, vaikka onkin hankkinut käyttöesineitä värin ja kivan ulkonäön perusteella. Kirstin sisustuksessa yhdistyy kunnioitus kierrättämiseen, laatu ja kestävyys. Tässä kodissa on kierrätetty harkiten ja ajatuksella.