Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keltaiset sisustustyynyt sohvalla. Kuva Heidi Lehto
Maijun kodissa on ajaton pohjaväritys, johon lisätään värejä vuodenaikojen mukaan.
Kuva
Keltaiset sisustustyynyt sohvalla. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Vaalea kodin sisustus. Kuva Heidi Lehto

Huonekalut pysyvät paikoillaan

Uusi koti, upouudessa talossa Pellonreunassa aloitti Maijun elämässä yhden uuden aikakauden. Elämäntilanne on ehkä vain väliaikainen, mutta tällä hetkellä koti on tässä ja sitä sisustetaan innostuneesti. Maijun sisustusfilosofia onkin varsin nerokas! Isot pinnat ja kalusteet pidetään neutraaleina ja kotia väritetään pienillä yksityiskohdilla, yksi väri kerrallaan pitkin vuotta. Nyt on vuorossa keltainen. Ennen joulunpunaista ja vihreää tulee vielä ruosteenpunainen vaihe, toteaa Maiju omat mieltymyksensä jo tuntien. Vaikka kodin pohjavärit ovat rauhalliset ja vaaleat vaihtuvat värit kotona tiuhaa tahtia.

Kuva
Beigen sävyiset sohvatyynyt. Kuva Heidi Lehto

Sohvan uudet vaatteet

Uudessa kodissa huonekalut löysivät paikkansa heti, eikä niiden paikkoja veivata yhtenään. Muhkea sohva löytyi käytettynä Tori.fi:stä. Se oli hyvä löytö, sillä sen voi tarvittaessa levittää, kun vieraita tulee yökylään. Sohva sopii myös hyvin Maijun sisustusfilosofiaan, sillä sen väriä voi vaihtaa. Ikean Ektorp on monelle sisustajalle jo melkein klassikko. Maijun kaapista löytyy sohvalle myös harmaat päälliset. Myös joulunpunaiset päälliset on haaveissa. Puuvillaiset päälliset voi myös pestä, eli ei ihme, että sohvassa on toden totta klassikkoainesta!

Kuva
Valkoinen keittiö. Kuva Heidi Lehto

Ei liian mustavalkoista

Nyt värivuorossa oleva keltainen sointuu kauniisti kodin pehmeisiin, beesiin taittaviin pohjaväreihin. Perusväritys ei saa olla liian terävä tai päällekäyvä, sen täytyy pysyä taustalla, jotta vuorossa oleva väri pääsee esille. Valkoinen on taustaväriksi liian kylmä ja musta taas liian voimakas. Myös mustavalkoinen on huono pohjaväritys, sillä siinä isot kontrastit nousevat helposti koko sisustuksen pääosaan.  Maiju on tyytyväinen, että Pellonreunassa uudet keittiöt toteutettiin raikkaalla matta valkoisella ja lämpimällä tammipuun värillä. Sama kaunis puunsävy toistuu myös ikkunanpielissä ja parvekkeen lattialla. Monen haaveilema musta keittiö olisi ollut Maijulle melkeinpä kauhistus.

Kuva
Nukkumanurkkaus lapselle. Kuva Heidi Lehto

Koti on nyt tässä

Pellonreuna on ollut Maijulle hyvä koti! Talo on todella hiljainen ja rauhallinen. Pohjaratkaisu on ollut tähän elämäntilanteeseen oikein hyvä ja toimiva. Makuuhuoneen yhteydessä oleva iso vaatehuone oli todellinen bonus, sillä sinne mahtui hyvin myös rauhallinen ja soma nukkumanurkkaus pienelle lapselle, joka asuu vuoroviikot Maijun kanssa. Täällä on oikein hyvä olla nyt!