Hyppää pääsisältöön
Kuva
vaaterekki sisustuksessa. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Piristä kotia oivaltavilla ideoilla!
Kuva
vaaterekki sisustuksessa. Kuva Heidi Lehto

Vaatekaappi näkyville

Parhaimmillaan vaatteet voivat toimia sisustuselementtinä. Avorekki tuo paljon lisää säilytystilaa vaatteille ja sen voi aivan hyvin sijoittaa makuuhuoneen lisäksi myös eteiseen, parvekkeelle tai olohuoneeseen. Kun rekissä säilytettävät vaatteet on valittu värin mukaan, näyttää säilytysrekki olevan kuin osa sisustusta. Rekkiin voi valita vaikkapa vain kaikki mustat ja valkoiset vaatteet tai siinä voi säilyttää pelkästään farkkuja vyönlenkistä S- koukulla riiputtaen. Ehkä vaaterekki voisikin olla pyhitetty vain laukkujen, huivien ja korujen säilyttämiseen? Testaa S-koukkujen lisäksi vaatenipistimet, housuhenkarit, solmiohenkarit ja ripustettavat korit!

Kuva
Korkkarit sisustukseen. Kuva Heidi Lehto
Korkkarit sisustukseen

Korkkarit käyttöön

Miksi pitää kivat juhlakengät kaapissa piilossa, kun ne voi nostaa pöydälle! Lipaston päällä tai tuolin alla kivan näköiset kengät toimivat samalla myös pienten esineiden säilytyspaikkana. Pitkävartisten saappaiden varsiin saa sujautettua vaikkapa sukkahousu- tai sukkapallot piiloon. Huopikkaissa säilyy jemmassa villasukat ja kaulaliinat, kun taas kumppareiden varresta löytyvät sateenvarjot.

Kuva
Yöpöytä kiinnitetty seinälle. Kuva Heidi Lehto

Sängyn alle piiloon

Jos pölypallojen säilyttäminen sängyn alla ei inspiroi, voi tilan hyödyntää myös järkevämmin. Kausivaatteet, vieraspeitot tai joulukoristeet säilyvät kätevästi sängyn alla. Pyörillä liukuva vuodevaatelaatikko tai matalat säilytyslaatikot ajavat asian hyvin. Viimeistellympi ja kaiken tilan hyödyntävä ratkaisu on kiinteästi sänkyyn integroitu vetolaatikko tai matala kaapisto. Kotinikkari voi myös kokeilla nostaa runkopatjasängyn erillisen huonekalun päälle. Esimerkiksi Ikean lokerikkojen avulla tällaisetkin ideat ovat onnistuneet!