Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näkymä olohuoneeseen, jossa sininen matto ja valkoinen sohva. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Kun tavoitteena on hyvin suunniteltu koti ja ilmainen sisustus, ei kannata hötkyillä.
Kuva
Näkymä olohuoneeseen, jossa sininen matto ja valkoinen sohva. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Ruokatuoli ja kukallinen pöytäliina. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Näkymä olohuoneeseen, jossa sininen matto ja valkoinen sohva. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto

Rahaa harkiten

Nuoren miehen kodista löytyy paljon esineitä, joihin ei ole mennyt rahaa yhtään. Lamppu, sohvapöytänä toimiva säilytysarkku ja TV-taso ovat olleet kaikki ilmaisia. Jopa iso litteä ja täysin ehjä TV on päätynyt tähän kotiin maksutta. Telkkarin lahjoittaja halusi siitä eroon pikaisesti ja toimitti sen tähän kotiin sisälle asti kannettuna. Nämä kokemukset kertovat, että maailmassa on tavaraa yllin kyllin ja ylimääräisestä tavarasta eroon pääseminen on oma hommansa, jonka eteen ollaan valmiita näkemään jopa vaivaa. Tori ja Facebookin annetaan -ilmoituksista voi löytää lähes mitä tahansa!

Kuva
Metallilankainen kattovalaisin. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Hyllyllä matkalaukku, ja koriste-esineitä. Kuva Heidi Lehto

Sinisen seinän koti

Muuton yhteydessä asukas sai valita kotiinsa seinävärit ja syvän sininen tapetti päätyi olohuoneen isolle seinälle. Se antoi hyvän pohjan ja idean kokonaisen sisustusilmeen suunnittelulle. Innostus sisustamista kohtaan on hiljalleen kasvanut. Oman näköinen ja viihtyisä koti toden totta tuo elämään lisää viihtyisyyttä. Tällä hetkellä ideoita ja avoimia kysymyksiä sisustuksen suhteen on enemmän kuin jo toteutettuja juttuja, mutta se ei asukasta stressaa. Kiirehtimällä tulee vain huti hankintoja, eikä sellainen ole kovinkaan järkevää.

Kuva
TV-taso, jonka molemmin puolin on paperiset lattiavalaisimet. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Lähikuva valkoisesta nahkasohvasta. Kuva Heidi Lehto

Saatu sohva on paras

Vuoden asumisen jälkeen moni asia on kuitenkin myös jo ratkaistu. Visio omasta kodista rakentuu asia ja tavara kerrallaan. Tähän mennessä paras hankinta on ollut valkoinen nahkasohva, joka löytyi Tori.fi annetaan osastolta. Sohva haettiin isosta ja näyttävästä talosta, jossa emäntä oli kyllästynyt sohvaan ja halusi vaihtelua. Se oli nuoren sisustajan onni, mutta aika ääripää hänen omasta sisustusfilosofiastaan.

Kuva
Kirjava taulu nojaa lattialla seinään. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Asukas mallaa filminauhaa paperivalaisimen päälle. Kuva Heidi Lehto

Ideat hautumassa

Seuraava kohde kodin kohentamisessa on olohuoneen toinen iso ja ehjä seinä. Tarvitaan kolme taulua, puisia lankkuhyllyjä ja ehkäpä myös kaappi. Yksi taulu on jo valmiina ja se on hyvä alku. Kun kaikki taulut on löytynyt, voisi niiden kehyksiin suunnitella yhtenäisen värin. Valkoinen kehys valkoisella seinällä näyttää liian tylsältä. Puuhyllyt asukas saattaa toteuttaa itse, jos sopivia ei satu valmiina löytymään. Myös valkoiset lattiavalaisimet ovat ideoinnin alla. Ehkäpä vanhat filmirullat voisi hyödyntää ja kiinnittää lampun paperiin. Se on kuitenkin peruuttamaton teko, sillä kiinnitys rikkoo väkisinkin paperin, viimeistään silloin, jos filmit haluaakin irrottaa. Eli mietitäänpä rauhassa ja toteutetaan vasta sitten, kun idea on ihan valmis.