Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rakas Joulupukki, maailmanrauhan, puhtaan ilman, tasa-arvon ja turvallisen kodin lisäksi toivon ihan vähän jotain vain itselleni…
Kuva

Jouluna on aika pysähtyä kuuntelemaan myös itseään. Mitä sinä toivoisit itsellesi tänä jouluna?

Tahdon kainaloon

Haluan tulla huomatuksi. Työkaverilta kannustavan taputuksen olalle ja ystävältä pitkän halauksen. Puolisolta lämpimän sylin ja illalla turvallisen kainalopaikan. Haluan lapsilta lähekkäin oloa ja vierekkäin pötköttelyä. Haluan kävellä avoimesti ja rohkeasti käsi kädessä ja hissutella hiljaa kylkikyljessä jo vanhenevan käsipuolessa pitkin saunapolkua. Tahdon pienen lapsen kömpelöt kädet ja syliin nukahtavan nukkatukan. Haluan karvaiset tassut vasten omaa massua ja märän pusun päin nassua.

Kuva
Naisten pyjama roikkuu henkarissa. Kuva Heidi Lehto
Hyvää yötä, kauniita unia ja virkeitä, innostavia aamuja!
(kuvat ja tuotteet: Hemtex)

Haluan nukkua hyvin

Kömpiä sänkyyn jo ennen iltaa ja pitää silmiä kiinni aivan hiljaa. Olla ilman hommia tai kiireitä, vailla aikatauluja ja toisten toiveita. Kölliä vailla huolia ja nukahtaa omia aikoja. Haluan hyvää, syvää ja rauhallista unta. Kauniita unia ja uusien unelmien kuvia. Haluan herätä vasta kun silmät itsekseen aukeavat ja olla niin hyvin huilannut, että mieli ja keho on virkeä ja uudistunut, ajatukset innosta kirkastunut.

Kuva
Lähikuva kynttilöistä ja kävyistä pöydänkulmalla. Kuva Heidi Lehto
Uusi vuosi tai uusi päivä on aina uusi mahdollisuus. 
(kuvat ja tuotteet: Hemtex)

Toivon uuden taidon

Haluan oppia ja huomata, katsoa asiaa uudesta kulmasta. Hämmästyä ja oivaltaa, kääntää päälaelleen jotain, mikä on ollut tähän asti tuttua ja turvallista. Haluan avartaa näkemyksiä, ymmärtää vieraita ajatuksia. Repäistä laput pois silmien edestä ja ihmetellä maailmaa uudessa valossa. Hätkähtää ja herätä huomaamaan, mitä kaikkea en ole ennen nähnytkään.

Kuva
Ruokailuvälineet kangasliinan päällä. Kuva Heidi Lehto
Ruokarauhaa jouluun ja iloa syömiseen uuteen vuoteen!
(kuvat ja tuotteet: Hemtex)

Haluan herkkuja

Haluan nauttia jokaisesta suupalasta, minulle sopivalla tavalla.  Syödä ilman mittanauhaa tai puntaria, vailla painetta kasvaa tai kutistua. Tutkia uusia makuja, ilman paineita ja ennakkoluuloja. Tarkkailla tai olla tarkkailematta tuoteselosteita ja ruuan aineosia. Syödä luomua tai pikaruokaa ilman tuomitsevia katseita. Haluan kunnioittaa valitsemaani ruokaa ja tätä ainoaa omistamaani kehoa, sekä muiden tapaa ruokailla.  Haluan julistaa ruokarauhaa jouluun ja tulevaan vuoteen ruokailun iloa.