Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mustan penkin päällä kasveja ja koristeita. Kuva Heidi Lehto
Tuunaamiseen tulee tyyliä, kun oivaltaa, että ei ole kiire saada valmista.
Kuva
Mustan penkin päällä kasveja ja koristeita. Kuva Heidi Lehto

Tuunaaminen ei ole vain maalin tahrimia ja vinoon menneitä kynttilänjalkoja. Tässä kodissa tuunatut tavarat edustavat ryhdikkäänä ja viimeisteltynä.

Kuva
Lähikuvassa kaksi puista keinuhevosta. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Yleiskuva ruokatilasta, jonka seinällä on mustaksi maalattu iso kaappi. Kuva Heidi Lehto
Keittiön musta kaappi oli aikaisemmin pyökin värinen. Jalat kaapin alle löytyivät Tori.fi:stä. Punainen matto ruokapöydän alla on vaihtoehto valkoisen seinän maalaamiselle.

Mustaa maalia, tapettia ja Tori-löytöjä

Moni aloittaa sisustustuunauksen innokkaana ja tavoitteet korkealla. Instagram ja Pinterest ovat pullollaan inspiroivia projekteja, jotka eri käyttäjien videoilla näyttävät helpolta ja nopealta toteuttaa. Lähes ilmaiset kodin ilmeenmuutokset houkuttelevat aloittamaan heti! Moni tuunaaja kuitenkin tietää, että usein kokeilut jäävät kesken, menevät ”vähän pieleen” tai muistuttavat muuten vain hyvin vähän alkuperäistä ideaa…

Kuva
Pioninkukkia maljakossa. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Yleiskuva keittiöstä. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Mustan penkin päällä kasveja ja koristeita. Kuva Heidi Lehto
Kirsikanvärinen penkki maalattiin samalla mustalla, kuin keittiön kaappi. Olohuoneen taulunkehyksissä toistuu sama väri.

Maltti on vieras sana, kun into on ylimmillään

Vaikka innostus on mukavaa ja vie projekteja eteenpäin, tarvitaan tyylikkäässä tuunaamisessa myös paljon malttia! Tyylituunaajat selaavat Tori.fi sivustoa päivittäin, ottavat selvää minkälainen maali sopii millekin pinnalle ja malttavat irrottaa lipastosta vetimet, hioa puupinnat ja viimeistellä saumat. Onnistunut tuunausprojekti on sellainen, joka ei näytä tuunatulta. Huolella tehty esine näyttää siltä, kuin se olisi aina ollut juuri sellainen.

Kuva
Yleiskuva olohuoneesta. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Olohuoneen harmaa nojatuoli ja sohvannurkka. Kuva Heidi Lehto
Väriparit luovat harmoniaa. Tapetti ja matto ovat pari, verhot ja sohvatyynyt toinen.

Tyylituunaaja tuumii ja tekee pohjatyöt hyvin

Sisustuksen tuunaamisessa juuri uusien projektien suunnittelu onkin usein kaikkien inspiroivinta. Kun projektia ei ole aloitettu, on kaikki vielä mahdollista. Usein myös yksi projekti johtaa toiseen. Kun kaappi on maalattu mustaksi, lähtee etsintään mustat ruokatuolit. Kun ruokatuolit ovat löytyneet, siirtyy pohdittavaksi seinän väri ja niin edelleen. Ideoiden mielessä pyörittely lisää luovuutta. Voisiko seinä kuitenkin olla edelleen valkoinen, jos matto lattialla olisikin värikäs?

Kuva
Etualalla viherkasvi, jonka takana sohva. Kuva Heidi Lehto
Ompelemalla, maalaamalla, ja ruuvaamalla pääsee sisustamisessa jo pitkälle. Mikään näistä taidoista ei ole vaikeaa, yleensä kynnys uuden aloittamiselle on isompi.

Tuunaajan tavoite on keskeneräisyys

Moni kotiaan jatkuvasti tuunaava voivottelee kodin keskeneräisyyttä. Kun mielessä pyörii uusia ideoita, näyttää koti omaan silmään aina keskeneräiseltä. Keittiöön on hakusessa uusi pöytä ja seinältä puuttuu vielä tauluja… Muiden silmään osuvat kuitenkin vain jo upeasti toteutetut uudistukset ja nerokkaat ideat. Tuunaajalle koti on kuin koko elämän mittainen nukkekotileikki, jossa juuri kesken olevat asiat antavat inspiraatiota ja positiivista voimaa. Tuunaamiseen tulee tyylikkyyttä, kun oivaltaa, että ei ole kiire saada valmista. Asioita voi tehdä ja pohtia rauhassa, keskeneräisyydestä nautiskellen.