Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuvakollaasi jossa mallikuva uudiskohteen olohuoneesta ja ulkoilevasta perheestä.
Kankaan ytimeen valmistuu toukokuussa uudiskohde Paperitehtailija, johon haetaan asukkaita nyt!
Kuva
Kuvakollaasi jossa mallikuva uudiskohteen olohuoneesta ja ulkoilevasta perheestä.

Kun moderni asuminen ja vanha omaleimainen paperitehtaan alue Jyväskylän keskustan tuntumassa yhdistettiin, syntyi urbaani ja eloisa Kangas. 

Kangas on kuin moderni versio vanhan ajan kylänraitista

Kankaan alueen kauneus ja käytännöllisyys piirtyvät hiljalleen todeksi, kun vuosien innovatiivinen kehitys- ja rakennustyö on edistynyt suunnitellusti. Alueen erinomaisuuteen on ollut helppo uskoa, sillä ydinkeskustan läheisyys, ympäröivä monipuolinen luonto ja nykyaikainen suunnittelu ovat Kankaalla vahvasti läsnä. Nyt voimme jo todeta, että alue todellakin on urbaani keidas keskellä elämää ja sen kiinnostavuus asuinalueena kasvaa kohisten. 

Kuva
Kuvakollaasi uudiskohteen pohjapiirroksista.
Paperitehtailijan asuntojen pohjakuvat ovat katsottavissa alla olevan linkin takaa.

Asukashaku Paperitehtailijan koteihin alkaa 6.3.23

Lue lisää linkin takaa
www.jva.fi/jva/hakijalle/peruskorjaus-ja-uudiskohteet/hjalmarinraitti-8b

Koti Kankaalla on sijoitus arkeen. Jyväskylän Vuokra-asuntojen uudessa vuokrakodissa asumiseen liittyvät huolet on minimoitu ja mukavuus maksimoitu. Paperitehtailijassa upouudet pinnat ja kodinkoneet, sekä uusinta teknologiaa oleva talotekniikka ovat asukkaille vakiovarustus. Kaikissa asunnoissa on myös oma sauna ja parveke, sekä erillinen varasto. Myös taloyhtiön yhteinen ulkovälinevarasto, pesu- ja kuivaushuone sekä kerhotila tuovat väljyyttä ja joustavuutta asumiseen. Toisissa pohjaratkaisumalleissa on painotettu hyvän kokoista makuuhuonetta, kun taas toisissa isoa vaatehuonetta. Isommissa asunnoissa on kaksi vessaa ja jokaisessa makuuhuoneessa on riittävästi säilytystilaa. Yksilölliset tarpeet ja esteettömyys on ollut mukana talon suunnittelussa.

Kuva
Kuvakollaasi jossa mallikuva uudiskohteen olohuoneesta ja ulkoilevasta perheestä.
Valoisat asunnot ja modernit pintamateriaalit ovat helppo lähtökohta oman näköiselle sisustukselle.

Koti keskellä Kangasta

Paperitehtailija on hyvä esimerkki Kankaan alueen nykyaikaisesta asumiskulttuurista. Koti on yksilön elämän keskipiste, mutta myös osa suurempaa yhteisöä ja vastuullista ajattelua. Kodit on suunniteltu tämän päivän tarpeisiin niin toiminnallisesti kuin ulkonäöllisesti. Paperitehtailijan kodit ovat väljiä ja valoisia kaksioita, kolmiota ja neliöitä osoitteessa Hjalmarinraitti 8. Talo valmistuu Kankaan keskeisimmälle paikalle, palveluiden ja liikkumisen ytimeen. Naapurusto koostuu erilaisista asumismalleista ja moninaisista elämäntilanteista. JVA rakennuttaa naapuriin vielä myöhemmin Asumalla omaksi -konseptin koteja, joihin asukashaku alkaa 17.4.23. Kankaalla asutaan saman keskustorin äärellä ja yhteisten viheralueiden ja leikkipaikkojen ympärillä. Alueelle on jo muodostunut oma sielu, jota jokainen asukas täydentää omalla tavallaan.

Katso Paperitehtailijan asuntojen pohjakuvat linkin takaa www.jva.fi/jva/hakijalle/peruskorjaus-ja-uudiskohteet/hjalmarinraitti-8b

Kuva
Poika katselee Kankaan punatiilisiä taloja.
Kankaan alueen omaleimaisessa tunnelmassa yhdistyvät urbaani teollisuusmiljöö ja aina uudelleen versova luonto.

Elävän keskustorin reunalla

Kankaalla toimii tunnelmallinen yleinen sauna, hyvin varusteltu ruokakauppa, kuntokeskus ja monia muita yrityksiä. Elämykselliset tapahtumat, taide ja kulttuuri ovat osa elävää Kangasta. Kankaan Joulutapahtuma, Valon kaupunki, viljelypalstat, rusettiluistelu, pulkkamäki ja väliaikainen koirapuistokokeilu ovat vain esimerkkejä alueen elävyydestä.
Kangas on keskeisellä paikalla myös peruspalveluiden näkökulmasta, sillä Kankaalta kaikkialle on lyhyt matka. Pyörä- ja kävelytiet soljuvat jouhevasti alueen läpi ja julkinen liikenne, sekä Kimppakaara palvelevat asukkaita joustavasti. Yksityisautoilija sujahtaa Kankaalta näppärästi niin pohjoiseen kuin eteläänkin vievälle valtatielle. Paperitehtailijan asukkaiden autot säilyvät tallessa alueen yhteisessä parkkihallissa.

Kuva
Kollaasikuva uudiskohteen olohuoneesta ja kahvia juovasta naisesta.
Monet erilaiset asumismuodot ovat Kankaan alueen rikkaus.

Tourujoki sylissä

Kangas on ennen kaikkea nykyajan ihmisten asuinpaikka, mutta myös osa paperiteollisuuden historiaa ja aina uudelleen versovaa luontoa. Paperitehtaan vanhat rakennukset on otettu hienosti osaksi alueen arkkitehtuuria ja työläismiljöön henki elää alueella yhä.
Tourujoen kunnostussuunnitelma keskittyy puolestaan vehreän ja satumaisen Tourujoen luonnontilaisen alueen palauttamiseen ja kunnostamiseen. Se avaa joen käytön monipuolisesti ihmisten nautittavaksi ja käytettäväksi, mutta enne kaikkea se huomioi joen kalojen luonnolliset lisääntymis- ja elinolot. Jatkossa jokiuoma mukailee luonnontilaista jokea, jossa ihmiset voivat meloa, retkeillä ja levähtää ja luonto voi jatkaa omaa tehtäväänsä joen poukamissa ja juoksuilla.  Kankaan alueen asukkailla on aitiopaikka olla osa sekä kiehtovaa teollista historiaa, kuin uusiutuvaa ympäristöystävällistä ajatteluakin, keskellä modernia nykypäivää.