Hyppää pääsisältöön
Kuva
Koira makaa lelun kanssa olohuoneen lattialla. Kuva Heidi Lehto
Hoppe-koiran koti on Tikkakoskella.
Kuva
Koira makaa lelun kanssa olohuoneen lattialla. Kuva Heidi Lehto

Kevät tekee koiralle ja ihmiselle ihmeitä! Uusia tuoksuja, jään alta pilkottavia pihapolkuja ja raikkaan vihreänä törröttäviä uusia alkuja kukkaruukussa.

Hoppe ja emäntä oppivat jatkuvasti uutta

Kuva
Koira makaa lelun kanssa olohuoneen lattialla. Kuva Heidi Lehto
Uuteen kotiin hankittiin uusia tavaroita. Hoppe otti kuitenkin vanhat lelut mukaansa.

Hoppe-koira on kokenut koiranäyttelyissä kävijä ja palkintokaappiin onkin kertynyt monen värisiä ruusukkeita ja pokaaleita, niin Suomesta kuin Virostakin. Koronavuodet pakottivat etsimään arkeen uusia suuntia, kun koiranäyttelyt ja -kilpailut jäivät tauolle. Aktiivinen Hoppe ja emäntä joutuivat uuden alun eteen. Aikaa vapautui pidempiin lenkkeihin kotimetsissä ja emännän kanssa yhdessä loikoiluun. 

Kuva
Yleiskuva keittiöstä. Kuva Heidi Lehto
Hoppe-koiran kirjava palkintokaappi on keittiön seinällä,

Muutoksista kasvaa uusia alkuja

Koiraharrastuksen tauotus ei ollut ainoa uusi alku Hoppe-koiran ja emännän elämässä. Yhteinen koti Tikkakoskella oli myös uusi ja sinne muutettiin ilman isäntää. Vaikka ihmiset puhuivat kattiloiden jakamisesta, ei uuteen kotiin tuotu juuri mitään vanhan kodin tuttuja tuoksuja tai tavaroita. Emäntä hankki uusia huonekaluja ja mattoja, sekä sisusti kotia. Sopeutuminen uuteen on prosessi, jota Hoppe-koira ja emäntä tekivät molemmat omalla tavallaan.

Kuva
Lähikuva pääsiäisruohosta. Kuva Heidi Lehto
Elämä on täynnä uusia alkuja, pieniä ja suuria.

Uudesta tulee normaali hiljalleen

Hiljalleen uudet asiat muuttuivat normaaleiksi. Uudet ja jännittävät reitit ovat jo tuttuja ja turvallisia koirapolkuja. Emäntä on saanut kodin kuntoon ja sohva, matot ja kaikki nurkat tuoksuvat jo kodikkailta. Uusi arki rullaa niin jouhevasti, että ehkäpä se onkin jo vain ihan tavallista arkea. 

Kuva
Koira ja pääsiäisruoho vierekkäin, ylhäältä päin kuvattuna. Kuva Heidi Lehto
Kevään tullen emäntä ja Hoppe siirtyvät parveke-elämään.

Aina tulee uusia alkuja

Uudet alut ja suuret muutokset ovat elämässä yleensä kausittaisia ja vievät ajatuksista tilaa ja aikaa.  Mutta kun isot elämänmuutokset ovat arkistuneet, alkaa ihminen jo kaipaamaan jotain pieniä uudistuksia. Hoppe-koira ei ymmärrä miksi parvekkeen pöydällä kasvaa ruohoa, mutta emännälle se on uuden kevään alku. Pääsiäisenä ruoho on tuuheimmillaan ja värittää raikkaalla vihreällään koko parvekkeen. Silloin alkaa taas uusi aika, kesäaika!