Hyppää pääsisältöön
Kuva
Olohuone ja roosan vävyinen sohva. Kuva Heidi Lehto
Tämän kodin piristykseksi valikoitui herkkä roosan sävy. Valoa tulvii korkeiden huoneiden ikkunoista sisään ja roosan eri sävyt hemmottelevat silmää kuin vaahtokarkit karkkikaupassa. Idyllinen kivitalo on rakennettu vuonna 1948.
Kuva
Olohuone ja roosan vävyinen sohva. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Olohuone ja puunsävyiset kalusteet. Kuva Heidi Lehto

Nina pitää väreistä ja hänen kotinsa hehkuu eri roosan sävyjä vielä syksylläkin. Hurmaava roosa sulautuu täydellisesti yhteen rottingin ja puisten huonekalujen kanssa. Sävyn idea sai alkunsa Ikean sohvasta, jonka Nina hankki käytettynä muutettuaan nykyiseen kotiinsa. Pikkuhiljaa kodin sisustus on muokkautunut raikkaaksi kokonaisuudeksi, joka sopii hyvin vanhan kerrostaloasunnon tunnelmaan.

Kuva
Viherkasvit ikkunalaudalla. Kuva Heidi Lehto

Koti keskustan rauhassa

Ninan koti sijaitsee Jyväskylän Puutarhakadulla. Alue on täynnä elämää ja uusia taloja rakennetaan parhaillaan lisää. Nina nauttii asumisesta kaupungissa. Puistolan aluetta Nina kuvailee rauhalliseksi, vaikka ollaan aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa. Nina on muuttanut puutarhakadulle muutama vuosi sitten. Asunto oli valmiiksi remontoitu. Oli ihanaa päästä muuttamaan valmiiksi remontoituun asuntoon ja päästä sisustamaan uutta kotia. Vanhan talon korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat tuovat tunnelmaa ja särmää kotiin, kertoo Nina.

Kuva
Roosan väriset taulut lipaston päällä. Kuva Heidi Lehto

Kaunista pikkurahalla

Vaalean kodin väripilkkuja ovat Marimekkotaulut, jotka Nina on itse tehnyt. Myös Ninan ystävän maalaamat taulut lipaston päällä toistavat kauniisti pinkin sävyjä. Kotiin on hankittu kauniita ja persoonallisia esineitä pikkurahalla kirpputoreilta. Sävymaailma jatkuu yhtenäisenä makuuhuoneeseen, jossa keltaisen, ruskean ja roosan värit toistuvat koristetyynyissä houkuttelevasti.

Kuva
Värikkäät koristetyynyt sängyllä. Kuva Heidi Lehto

Tulevaisuuden koti

Ninan kerrostalokolmiossa tilaa löytyy runsaasti. Tilaa on jopa Ninan mukaan turhankin paljon mutta hän viihtyy asunnossa hyvin. Suurena plussana Nina mainitsee raikkaan ja hyvän sisäilman. Ja se lisää suuresti asumismukavuutta. Ninan toiveena onkin, että tämä puutarhakadun kaunis kolmio olisi hänelle pitkäaikainen koti.