Hyppää pääsisältöön
Kuva
Huone, jonka keskellä on iso pöytä ja seinällä taulu, jossa istuva mies. Kuva Tikkurila
Mikä on sinun lempivärisi? Sisustuksen lempivärit löytyvät Color Now värikartasta.
Kuva
Huone, jonka keskellä on iso pöytä ja seinällä taulu, jossa istuva mies. Kuva Tikkurila

Tikkurila on valinnut vuoden 2024 sisustusvärit, jotka helpottavat seinälle sopivan värisävyn valintaa. Uusi värikartta hehkuu intensiivistä värien syvyyttä, mutta myös tyylikästä ja hillittyä pehmeyttä. Seinälle sudittavan maalivärin täytyy olla sisustuksen tausta ja siksi se on sävyltään vakaa ja varma, vaikka olisikin väriltään rohkea.

 

Kuva
Vaaleanpunainen huone ja keltainen sohva. Kuva Tikkurila
Intensiivinen Bubba in Berlin on Tikkurilan uuden värikartan vahva ja eloisa vaaleanpunainen. "Väri on eloisa, kuin kaupunki, johon sen nimi viittaa."
(Kuva: Tikkurila)

Seinällä värin täytyy hehkua varmuutta

Uusin Color Now värikartta on luotu yhteistyössä ruotsalaisen suunnittelijan Marie Olsson Nylanderin kanssa. Kokoelmassa on yhteensä 14 kokonaan uutta värisävyä, jotka ovat suunniteltu myös yhdessä käytettäviksi. Esimerkiksi täyteläinen ruskea Coffee in China korostaa Mint in Mexico sävyn raikasta hehkua. Siniseen taittavat Dust in Dallas ja Fog in France muodostavat yhdessä pehmeän kokonaisuuden, jolla voi sisustaa vaikka koko huoneen lattiasta kattoon. 

Color Now värikarttaa voi hyödyntää paitsi seinävärien, myös vaikkapa sohvatyynyjen tai lattiamaton valinnassa, sillä kaikki värikartan värit ovat kauniissa harmoniassa keskenään.

Kuva
Nainen seisoo kuvioidun seinän edessä. Kuva Tikkurila
Marie Olsson Nylander on ruotsalainen suunnittelija, joka on antanut oman luovuutensa ja intuitionsa Color Now 2024 värikartalle.
(Kuva: Tikkurila)

Tutustu Tikkurilan uuteen värikarttaan täällä!

Upean Marie Olsson Nylanderimaisen sisustustyylin saa luottamalla värien voimaan ja tarttumalla pensseliin. Huonekalujen maalaus on nopea ja edullinen tapa vaihtaa koko sisustuksen tyyliä. Seinäväriksi voi valita vaaleamman sävyn ja huonekaluihin tummemman. Verhot, matto ja muut yksityiskohdat voivat leikitellä kaikilla värikartan sävyillä. Oikeanlaiseen maalipohjaan sekoitettuna värejä voi käyttää myös kukkaruukkujen, koriste-esineiden, säilytyslaatikoiden tai valaisimien maalaamiseen. 

Kuva
Makuuhuone vahvoissa väreissä. Kuva Tikkurila
Uudesta värikartasta on nostettu esille yksi väri, Tikkurilan vuoden 2024 värinä. Se on Nude in Niza, joka hehkuu persikan ja beiden sävyä. "Väri juhlistaa rakkauden, ystävällisyyden ja leikkisyyden tunteita." (Kuva: Tikkurila)

Kokeile väriä ennen maalaamista

Tikkurila on lanseerannut myös hauskan puhelimeen ladattavan sovelluksen, jolla eri värejä voi kokeilla omalle seinälle. Sovellus on helppokäyttöinen ja se löytyy App Storesta tai Google Playsta maksutta, nimellä Tikkurila Colour Master

Puhelimen kamera näyttää livekuvaa sinun omasta kodistasi ja sormella napauttamalla voit vaihdella seinien väriä. Sovelluksesta löytyy myös ominaisuus, jolla voi luoda valmiita värikarttoja jo olemassa olevien esineiden ja sisustusvärien tueksi. Valmis värikartta auttaa hahmottamaan kodin värejä ja helpottaa sisustushankintojen tekoa.

Kuva
Huone, jonka keskellä on iso pöytä ja seinällä taulu, jossa istuva mies. Kuva Tikkurila
Kaikki värikartan sävyt sopivat kauniisti toisiinsa ja niitä voi hyödyntää myös vaikkapa huonekalujen maalaamisessa. Seinällä sävy Powder In Pisa ja katossa Olives in Oman. (Kuva Tikkurila)