Hyppää pääsisältöön
Kuva
Amppelitomaatti, jonka takana näkyy Maman parveke. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
-Maman parvekkeella on kasvun ihmemaa, kesän aikana taimet viidakoksi kasvaa vaan…
Kuva
Amppelitomaatti, jonka takana näkyy Maman parveke. Kuva Heidi Lehto

Tällä parvekkeella räppää ja runoilee viherpeukalo, joka suhtautuu rennosti sekä kasvien hoitamiseen, että runoiluun. Tässä hyvänmielen kasvienhoitovinkkejä ja runoräppiä kesään, olkaa hyvä!

-Mamaksi mua kutsutaan, lastenlapset oppii sen helposti lausumaan. Kesäkukatkin tuntevat sen Maman viherpeukalon kosketuksen. 
Kaikkea haluamaani en kuitenkaan saa, pienelle parvekkeelle mahtumaan. Mut kukkien runsaudesta pääsen kyllä nauttimaan, kun ne alkaa taas väriloistossaan rehottamaan. 

Kuva
Valkoinen kesähattu ja parvekekaiteella kukkivia kukkia. Kuva Heidi Lehto
Maman parveke Kortepohjassa kukkii ja tarjoaa syötävää koko kesän


-Pienestä taimesta lähdetään ja kasvun ihmeen niissä nään. Kesä kaiken kasvattaa, aurinko sen aikaan saa. Lannoitevettä tarvitaan, kaikkia kasveja ravitsemaan. Tietty myös myönnän sen, että kasveille hieman juttelen. 

Kuva
Amppelitomaatti, jonka takana näkyy Maman parveke. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Tomaatin posket ovat vielä vihreät, mutta -Muutama tomaatti jo punastuu ja maistamaan valmiina olisi jo suu, runoilee Mama vihreällä parvekkeellaan.

-Kukkimaan, kun kukat saa ja sadosta pääsee nauttimaan, tunnetta ei parempaa, kun ämpäriperunaa syödä saa. Tomaattia ja mansikkaa amppeleista maistellaan. Kukat kukkii ahkeraan ja iloiseksi katsojan saa.

Kuva
Mustissa ruukuissa ylöspäin kasvavia kynnöskasveja. Kuva Heidi Lehto
Vahan uskomuksen mukaan kasveille pitää myös jutella ja sen Mama hoitaa tyylikkäästi itse sepitettyjen runojen muodossa.

-Ruusupapu suloinen, tekee syksymmällä palonkin. Sen vaikka syödä vois, mut kerään ne talteen pois. Ensi vuonna sitten taas, niistä siemenistä uudet taimet saan. Samoin päivänsini ja krassi, nämä kasvia kaksi. Myös ne siemenet valmistaa, en ole vuosiin käynyt niitä ostamaan. 

Kuva
Parvekkeen ikkunalla kukkii useita kasveja erilaisissa ruukuissa. Kuva Heidi Lehto
Vaikka Maman parveke on pieni, kasvaa siellä lähemmäksi kaksikymmentä erilaista kasvia.

-Taimimyymälästä ostan myös pari kukkaa ihanaa, maljaköynnösen, koristebataattin ja monta eriväristä pelargoniaa. Niin ja mustasilmäsusannan ja samettiruusun, sekä miljoonakellon ja liljan kukkivan. Kaikki nämä kukat ihanat, luovat Maman pienelle parvekkeelle kesäisen tunnelman.