Hyppää pääsisältöön
Kuva
JVA irtisanominen
Pääsisältö

Vuokrasopimus on irtisanottava kirjallisesti. Asian voi hoitaa helpoimmin sähköisesti kirjautumalla pankkitunnuksilla irtisanomistoimintoon. Irtisanomisen voi myös tulla tekemään asiakaspalveluumme, jossa kirjaamme sen suoraan järjestelmään. 

Toimistomme on avoinna ma-pe ajanvarauksella. Ajanvaraussivullamme on linkki irtisanomisen ajanvarauskalenteriin, josta voi tarvittaessa varata ajan irtisanomista varten, mikäli sähköinen irtisanominen ei ole mahdollista tai kyseessä on kuolinpesän irtisanominen. Toiminto on tarkoitettu ainoastaan irtisanomisen ajanvaraukseen, ei muihin yhteydenottoihin tai viesteihin. Ne eivät välity sen kautta eteenpäin. 

Huomioitavaa irtisanomisesta

Mikäli sähköinen irtisanominen ei onnistu, olkaa yhteydessä sähköpostitse osoitteella [email protected] 

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on vuokralaisen puolelta yksi (1) kokonainen kalenterikuukausi sen kuukauden viimeistä päivästä lukien, kun irtisanominen tapahtuu.

Vuokranmaksuvastuu on irtisanomispäivää seuraavan kuukauden loppuun asti (esim. jos asunto irtisanotaan 5.11., on vuokravastuu 31.12. saakka)

Avio- tai avoparien olleessa kyseessä, ei puoliso saa irtisanoa vuokrasopimusta ilman toisen puolison suostumusta. Jos vain toinen puoliso muuttaa, on poismuuttavan irtisanottava sopimus kirjallisesti omalta osaltaan.

Kuva
Mies ja nainen ulko-ovella

Usein kysyttyä:

Miksi sähköposti ei kelpaa irtisanomiseksi?

Vuokrasopimus tulee lain mukaan irtisanoa 1. kirjallisesti sekä irtisanomisilmoitus toimittaa vastaanottajalle 2. todisteellisesti.

Ensimmäisen vaatimuksen täyttää sellainen sähköinen ilmoitus, jonka sisältöä ei voi yksipuolisesti muuttaa ja ilmoitus on tallennettavissa. Sähköposti ei täytä tätä vaatimusta, koska sitä voi yksipuolisesti muuttaa jälkeenpäin. 

Toisen vaatimuksen kohdalla tarkoitetaan todisteellisella toimittamisella  sitä, että irtisanomisilmoituksen vastaanottaminen voidaan varmistaa. Pelkkä lähetetty sähköposti ei siis senkään vuoksi kelpaa, kuten ei myöskään kirjattu kirje tai postiluukusta tiputettu ilmoitus. Irtisanomisilmoitus on todisteellisesti toimitettu, mikäli vastaanottaja kuittaa sen vastaanotetuksi.

Käytäthän siis irtisanomiseen sähköistä palveluamme tai olet myös tervetullut hoitamaan asian toimistollemme Vapaudenkadulle.