Hyppää pääsisältöön
Kuva
JVA hakuohjeet ja asukasetu
Pääsisältö

1. Tutustu asuntotarjontaan sivuillamme

Tervetuloa tutustumaan laajaan vuokra-asuntotarjontaamme asuntohaussamme. JVA:n vuokra-asunnot ovat viihtyisiä vuokrakoteja eri elämäntilanteisiin. 

Vapautuviin asuntoihimme on jatkuva haku, joten voit täyttää ja lähettää asuntohakemuksen milloin tahansa. Hakemus kannattaa jättää mahdollisimman hyvissä ajoin ja kertoa hakemuksessa selkeästi, miksi hakee asuntoa, koska asuntoja tarjotaan kiireellisyysperustein, niitä eniten tarvitseville.

2. Lähetä asuntohakemus

Voit hakea JVA:n vuokra-asuntoa nopeasti ja helposti täyttämällä sähköisen asuntohakemuksen. Lisää hakemuksellesi kaikki sinua kiinnostavat vaihtoehdot.  Mitä väljemmät toiveet ja hakukriteerit ovat, sitä helpommin asunto järjestyy. Hakemus ei velvoita sinua sopimuksen tekemiseen, joten pidä siis riittävästi mahdollisuuksia avoimina. Voit päättää asuntotarjouksen saatuasi, haluatko ottaa tarjotun asunnon vastaan. Hakemukseen ei tarvitse heti lisätä liitteitä. Ne kysytään siinä vaiheessa, kun asuntotarjous on ajankohtainen. 

3. Hakemuksen käsittely ja odotusaika

Asuntohakemuksesi kirjautuu heti asiakasrekisteriimme. Käsittelemme saapuneet hakemukset päivittäin. Olemme yhteydessä hakijaan, jos voimme tarjota hakemusta vastaavaa asuntoa. Odotusaikaa pidentää, jos hakutoiveet ovat hyvin rajatut, koska suosituimmilla alueilla ja erityisen pidetyissä taloissa vuokrakoteja vapautuu harvakseltaan ja niihin kohdistuu paljon hakemuksia. Voit myös hakuaikana muokata hakemustasi ja laajentaa valintakriteereitäsi jättämällä uuden hakemuksen, joka korvaa entisen. Uuden hakemuksen myötä et putoa "jonon hännille", koska asuntoasian käsittely ei etene jonotusnumerolla, vaan kyse on tarveharkinnasta. Hakemus on voimassa kolme kuukautta. Jos et sinä aikana saa asuntotarjousta, muista tehdä uusi hakemus. 

4. Kun saat asuntotarjouksen, toimi ohjeiden mukaan

Asuntotarjouksen yhteydessä ohjeistamme asuntoon tutustumisessa. Asuntoa tarjotaan yhdelle hakijalle kerrallaan ja siihen pääsee tutustumaan vain asuntotarjouksen saanut. Asuntotarjouksen saatuasi sinulla on muutama päivä aikaa päättää, muutatko tarjottuun asuntoon. Tutustu tarjottuun asuntoon paikan päällä ennen tarjouksen hyväksymistä. Sen jälkeen päätät, onko tarjottu asunto tuleva kotisi. Jos tarjous koskee asuntoa, jonka asukasvalinta tehdään ARA -perustein, pyydämme selvityksiä tuloista ja varallisuudesta, lainoista, opiskelupaikasta tai työn alkamisesta. Vuokrausneuvottelijat opastavat liitteiden toimittamisessa. Tutustu tarkemmin liitteitä koskevaan ohjeistukseemme:

5. Allekirjoita vuokrasopimus

Vuokrausneuvottelijat opastavat vuokrasopimuksen tekemisessä, kun asuntotarjous on hyväksytty. Vuokrasopimukset allekirjoitetaan sähköisesti. Sitä varten tarvitaan verkkopankkitunnukset. Jos verkkopankkitunnuksia ei kuitenkaan ole, voidaan sopimus allekirjoittaa myös toimistollamme. 

6. Tervetuloa asukkaaksi

Saat asuntosi avaimet huoltoyhtiöstä sopimuksesi alkamispäivänä vuokrasopimuksen ja henkilötodistuksen esittämällä. Muista täyttää uuden asukkaan tarkastus asukassivustolla seitsemän (7) päivän kuluessa muutostasi. 

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä on JVA:n asukkaiden erikoisetu: 

  • JVA tarjoaa asukkaidensa käyttöön kuukausivelvoituksettoman Telian 50Mbit/s laajakaistayhteyden sekä Pisteet kotiin -asukasetujärjestelmän edut, jotka alkavat kertyä heti muutosta.
  • Pisteiden kertyminen alkaa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta, jolloin asukas saa heti 500 liittymispistettä.
  • Liittymispisteillä saa jo muuton yhteydessä esimerkiksi astianpesukoneen tai pyykinpesukoneen kytkennän tai tarvikkeet yhden asuinhuoneen seinien maalaukseen tai tapetointiin alkuperäisen pinnan mukaan. 
  • Molemmille puolisoille kertyy sopimuksella omat asumispisteet.
  • Asukasetuihin oikeuttavia pisteitä kertyy asumisajalta ja pisteiden määrä kasvaa progressiivisesti vuosittain.
  • Pisteet myös säilyvät vaihdettaessa asuntoa JVA:lla.
  • Pisteiden määrää voi lisätä maksamalla vuokran ajallaan ja osallistumalla asukastoimintaan. 


JVA varaa mahdollisuuden muuttaa pistejärjestelmää ja pistekertymien määrää.