« Takaisin blogeihin

Kestävästi kaunis Huhtikuu 15, 2020 0

Lotta haluaa kuluttaa vastuullisesti ja se näkyy myös kodin sisustuksessa. Aikaa kestävät esineet ovat kiertäneet sukupolvelta toiselle.

lm_1.JPG

Ensivilkaisulla ei uskoisi, että olemme vieraisilla kierrätyskodissa! Puhdas ja seesteinen tunnelma jatkuu tilasta toiseen ja tavaroiden tarinat yllättävät: "Tämän ruokapöydän alla istumme lapsena mummolassa ja piirtelimme salaa pöydän reunaan". Artekin ruokailuryhmä on yhä edelleen modernin näköinen ja lasten piirustelut on onnistuttu saamaan aidon puun pinnalta piiloon.

Hyvin muotoiltu esine on aina moderni

lm_5.JPG

lm_9.JPG

Kodista löytyy myös muita huonekaluja ja valaisimia Lotan mummolasta tai lapsuuden kodista. Klassinen tyyli on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Kaiken ei tarvitse kuitenkaan olla vain Artekkia tai Marimekkoa. Sisustusta on täydennetty esimerkiksi Ikean Malm-lipastolla, joka sopii tyyliltään hyvin yhteen kalliimpien esikuviensa kanssa.

Arvokkaampi huonekalu tuleekin lopulta edullisemmaksi

lm_7.JPG

lm_8.JPG

Satsaus laadukkaaseen huonekaluun kirpaisee ostajaa juuri sillä hetkellä, mutta kun hinnan jakaa käyttövuosille, tuleekin kalliista lopulta yllättävän edullinen. Nykypäivänä myös turhan ja huonolaatuisen tavaran välttely on ekoteko. Harva pystyy hankkimaan kalliita huonekaluja kerralla, mutta yksi hankinta kerrallaan voi lähteä muuttamaan myös tulevien sukupolvien kulutustottumuksia.

Tavaroiden arvostus ja niistä huolehtiminen opitaan jo kotona

lm_6.JPG

lm_10.JPG

Klassista yleisilmettä Lotta muuntelee ja piristää kukilla ja kasveilla

Laadukas leikkokukkakimppu kestää maljakossa ainakin viikon. Monista eri kasveista yhdistelty sidottu kimppu on aivan eri tyylinen kuin simppeli hajallaan oleva tulppaani nippu. Vaihtamalla maljakoiden paikkaa koko huoneen tunnelma värittyy vähän uudella tavalla.Makuuhuoneen yöpöydällä on hauska tupsupalloinen pellava. Tällaiset kuivakukat ja heinät kestävät lähes ikuisesti ja niitä voi joskus yhdistellä myös tuoreiden kukkien sekaan.

lm_4.JPG

lm_2.JPG

lm_3.JPG

Itse sitomalla ja ideoimalla kukista saa mieleisiä

Lotta on innostunut kokeilemaan itse kukkien sitomista ja lopputuloksena on herkkiä, kuivakukista toteutettuja kransseja. Monet kukkakaupat järjestävät erilaisia työpajoja ja siellä oppii hyvin perusjuttuja, joita voi sitten soveltaa uudestaan kotona.

lm_11.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 6
Musta tuntuu hyvälle!
Toukokuu 25 3
Viisikon kiva kolmio
Huhtikuu 14 2
Jotain itua!
Maaliskuu 25 0