« Takaisin blogeihin

Nainen ja vasara Lokakuu 18 3

Raksahommat hoituvat suurelta osin ilman fyysistä voimaa tai ilman muitakaan sellaisia ominaisuuksia, joita vain miehillä olisi. Vasara, saha tai maalitela sopivat mittasuhteiltaan varsin vakaasti myös naisen käteen!

unnamed (1).jpg

unnamed (4).jpg

Titan ja Fabu-koiran koti on muuttunut seinä ja kaappi kerrallaan yhä enemmän oman näköiseksi. Puuhakas asukas suunnittelee ja toteuttaa jatkuvasti kotiin jotain uutta. Hyvällä suunnittelulla on suuri merkitys. Vasta sitten ryhdytään tekemään, kun tiedetään mitä halutaan. Kun ottaa selvää ja perehtyy vähän asioihin osaa itse tehdä lopulta aika paljon. Oleellista on kuitenkin tunnistaa, mitkä remppahommat kannattaa jättää ammattilaiselle ja mistä selviää itse. Koska monet pienet pintaremontit ovat usein sisustusta piristävää ja uudistavaa, on monet naiset ottaneet vasaran tai tapettirullan omaan kauniiseen käteensä ja toteuttavat muutokset itse. Ei kai ole olemassa mitään syytä, miksi mies osaisi porata kiviseinään paremman reiän kuin nainen?

Naisia ei enää porat pelota

unnamed (8).jpg

unnamed (5).jpg

unnamed (12).jpg

Keittiön Titta uudisti maalaamalla vanhat kaapinovet vedenvihreällä. Vaikka sininen on ollut aina Titan inhokkiväri, tuntui tämä sinisen sukulaisväri oikealta värivalinnalta juuri tähän keittiöön. Värivalinnassa kannatti mennä varovasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle, sillä tämä väri on todellakin sopiva ja kaunis juuri tässä keittiössä! Kaapinovet Titta viimeisteli Ikean puuhelmeä muistuttavilla vetimillä. Raikas valkoinen vetimissä yhdistyy kauniisti välitilan valkoisiin laattoihin ja puunväri uuteen työtasoon. Pienellä järjestelyllä ja käyttötavaroiden miettimisellä keittiöön saatiin lisää toimivuutta ja jämptiä ilmettä.

unnamed (6).jpg

unnamed (14).jpg

Huolella mietitty on kerralla hyvä

Kestosuosikkina Titan kodissa on aina kulkenut keltainen väri. Välillä raikkaana ja pirskahtelevana, toisinaan lämpimänä ja mausteisena. Lempiväriä kodista löytyy monesta paikasta ja monella tavalla yhdisteltynä. Värien käytön taito onkin juuri niiden yhdistelemisessä. Vastavärien käyttö ja sopivan sävyharmonian löytäminen kotiin vaatii kieltämättä värisilmää. Kun kodin puupinnat, lattiat ja huonekalut ovat suurin piirtein samaa värimaailmaa, voi tyynyissä, verhoissa ja pienemmissä huonekaluissa leikitellä värien kanssa vapaammin.

unnamed.jpg

unnamed (7).jpg

Saarnipuu sitoo värimaailman yhteen

unnamed (10).jpg

unnamed (2).jpg

Kylppäriremppa omin voimin

Titan työ RTV:n sisustusmyyjänä antaa aitiopaikan tutustua remontoinnin uusiin tuuliin ja mahdollisuuksiin. Työpaikan hyllyltä löytynyt kaakeliseinien maalaamiseen tarkoitettu maalipurkki löysi pian tiensä Titan kodin kylpyhuoneeseen. Ennen maalaamista edessä oli kuitenkin pohjatyöt, jotka raastoivat välillä sekä kynsiä että hermoja. Sitkeänä ja vanhanaikaisiin kaakeliseiniin totaalisen kyllästyneenä Titta kuitenkin jynssäsi pohjatyöt huolella kuntoon ja pääsi vihdoin maalaamaan sekä muovilattian, että kaakeliseinät piiloon. Lopputulos muutti kylpyhuoneen ilmettä radikaalisti. Remppa viimeisteltiin vielä seinästä seinään ylettyvällä työtasolla, pyöreällä valopeilillä ja kauniilla esineillä. Nyt kylpyhuoneessa on mukava sekä rentoutua, että tehdä hommia. Tason päällä viikkaantuvat pyykit ja siistitään Fabun turkki. Himmeässä valaistuksessa kylpyhuone muuttuu pieneksi kotikylpyläksi, jossa pestään remonttipölyt pois, ennen uusia suunnitelmia.

unnamed (9).jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (3)

HH, 18.10.2021 22:47
Ihanan persoonallinen koti. Tosi kodikas ja värimaailma kaunis.
Pettynyt, 21.10.2021 11:17
Noi pesuhuoneiden maalausrempat pitäis kyllä totaalisesti kieltää. Seinissä se vielä menee mutta hirveän näköinen on minunkin pesuhuoneenlattia kun edellinen asukas on "ammattitaidolla" sen maalannut. Nyt maali irtoilee kun siinä kävelee. Niin ja kun tapetoi niin olis kiva kun edes valokatkaisijat ym irrottaisi eikä vaan tapetoisi yli eli jälki on mitä sattuu ym ym. Jätettäisiin rempat ammattilaisille.
Pettynyt, 21.10.2021 11:23
Noi pesuhuoneiden maalausrempat pitäis kyllä totaalisesti kieltää. Seinissä se vielä menee mutta hirveän näköinen on minunkin pesuhuoneenlattia kun edellinen asukas on "ammattitaidolla" sen maalannut. Nyt maali irtoilee kun siinä kävelee. Niin ja kun tapetoi niin olis kiva kun edes valokatkaisijat ym irrottaisi eikä vaan tapetoisi yli eli jälki on mitä sattuu ym ym. Jätettäisiin rempat ammattilaisille.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8