« Takaisin blogeihin

Äitiysloman aikaansaannokset Marraskuu 16 7

Pesänrakennusvietti vauhdittaa Rosa-Marian sisustuspuuhia.

IMG-8110.jpg

Äitiysloma pienen Jooa pojan kanssa on sujunut niin mutkattomasti, että aikaa on jäänyt myös sisustuspuuhiin. Värit kodissa ovat pehmentyneet ja sävyjä on löytynyt enemmän. Ehkäpä juuri äitiys on tuonut enemmän sävyjä ennen niin mausta valkoiseen kotiin? Lastenhuoneen kaunis vihreä on Rustan valmis maalisävy nimeltään Morning Haze. Vihreä on hyvä ja neutraali väri nuoren perheen lastenhuoneeseen. Jos lapsia olisi joskus enemmän kuin yksi, olisi vihreä seinä rauhallinen tausta lisääntyvälle tavaralle ja tarpeille.

Sama ristipistotyö oli aikoinaan Rosa-Marian oman huoneen seinällä

IMG-8200.jpg

IMG-8132.jpg

Värit on vuosien saatossa lauhtunut

Myös makuuhuone on kokenut värikylvyn vastikään. Hämyinen makuuhuone on tummista väreistään huolimatta ihanan raikas. Musta sängynpääty toimii samalla sekä yöpöytänä, että säilytystilana. Molemmilla puolilla on piilossa hyllyt, jonne mahtuu hyvin puhelimet, kellot, kirjat ja muut tavarat, jotka yleensä jäävät pyörimään yöpöydälle. Sängynpäädyn päälle on koottu vaihtuvien tavaroiden näyttely. Kukat maljakossa vaihtuvat vuodenaikojen mukaan ja yksittäiset esineet siinä samalla. Oleellista on, että hyllyllä on aina jotakin korkeaa, jotakin matalaa ja jotakin mikä sopii huoneen muihin sävyihin. Näin asetelma pysyy tasapainoisena ja mielenkiintoisena.
Myös tyynyt sängyn päällä saavat aika-ajoin uuden pällisen. Sisustussyndroomaan kuuluu, että mielessä kytee aina uusi ajatus siitä, mihin suuntaan sisustusta seuraavaksi viedään.

IMG-8157.jpg

unnamed.jpg

IMG-8173.jpg

Sisustussyndrooman oireet

Rosa-Maria tekee useimmat sisustusuudistukset itse. Kun uusi idea ja inspiraatio iskee, vaihtaa maljakko väriä suitsait sukkelaan. Eteisen lipaston Rosa-Maria maalasi itse tehdyllä kalkkimaalilla. Läpikuultava lopputulos ei ollut ihan sitä mitä haettiin, mutta kun lipaston ympärille tuotiin sopivat esineet, se muuttui heti kivammaksi. Mustat kehykset ja muut yksityiskohdat antavat kokonaisuuteen toivottua särmää. Omatekoista kalkkimaalia voi kokeilla sekoittamalla kalustemaaliin soodaa. Kalkkimaalin idea on, että pinnasta tulee matta ja vähän karhea. Kalkkimaalilla saa aikaiseksi myös kauniita kuultavia pintoja.

IMG-8165.jpg

IMG-8137.jpg

IMG-8142.jpg

Tee-se-itse kalkkimaali

Vaikka värit ja esineet kotona uudistuvat säännöllisesti, on siellä myös sisustuksen pysyviä kulmakiviä. Esimerkiksi Ikean iso valkoinen sohva on ja pysyy. Sen ilmettä voi muuttaa vaihtamalla välillä moduuleja toisinpäin tai uudistamalla koristetyynyjä. Myös valkoinen vitriinikaappi vaihtaa ilmettä, kun sen sisälle laitetaan uudet tavarat. Monikäyttöiseen vitriiniin voi joskus laittaa umpinaiset korit pienempien tavaroiden säilyttämiselle tai viikata sinne kodin pöytäliinat ja viltit muhkeisiin pinoihin. Vaikka muutos on mukavaa, ei se kuitenkaan ole kodin itseisarvo. Sisustaminen on kiva harrastus ja inspiraation lähde!

IMG-8178.jpg

IMG-8170.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (7)

HH, 16.11.2021 23:22
Todella kaunis ja kodikas koti. Tuo vihreä sävy seinissä on upea.
Susku, 17.11.2021 23:23
Kaunis lämmin koti. Ihanat sävyt toistuvat huoneesta toiseen, rauhallinen kokonaisuus.
Hanna, 17.11.2021 23:47
Mikä maali aikuisten makuuhuoneessa? Tyylikäs koti!
Rosa, 18.11.2021 15:35
Kiitos! Maali on Rustan Ocean
Laura, 18.11.2021 9:53
Saako kysyä mistä olohuoneen kattovalaisimet on hankittu? Viihtyisin tuolla!!!
Rosa, 18.11.2021 15:37
Varjostimet on kärkkäiseltä, polttimot ja johdot ikeasta ??
TS, 18.11.2021 13:39
Huippua nähdä kuinka vuokrakodista saa tehtyä aidon kodin.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8