« Takaisin blogeihin
Koti kahdella kielellä
Tammikuu 5, 2018
Ulkona vihmoo märkää räntää ja paksu loska kastelee jalat. Sisälle päästyäni minut kuitenkin valtaa lämmin tunnelma ja eteisestä löytyy hyvin tilaa vieraan märille vaatteille.


Tässä kodissa asuvat Jonna, Owen, Elsa ja Inka. Puhekieli vaihtuu sulavasti perheenjäsenten kesken suomesta englantiin ja taas takaisin. Perheen isä Owen on kotoisin Englannista. Elsa touhuaa omia leikkejään. Pikkuinen Inka nukkuu ulkona päiväunia, räntäsadetta uhmaten, olohuoneen ikkunan takana.
Perheen äiti Jonna esittelee ruokatilan, joka kaipaisi jotain pientä uutta ideaa...?

Kaappien kätköissä on kaikenlaista, mitä ei edes muista tai mitä ei ole osannut ajatella tilaan. Sisustaminen vatii vähän vaiva, että jaksaa kantaa tavaroita ees ja taas. Samalla tulee myös katsastettua mitä kaapit ovatkaan vuosien saatossa sisäänsä nielaisseet?
Ei ole yhtään hullumpi idea yhdistää valkoiset pinnatuolit, tolppajalkaisen tammipöydän kanssa!?


Hentoa roosaa ja terävää pinkkiä löytyy monista tavaroista: vanhoista posliinisista teekupeista, keittiötekstiileistä, neilikkanipusta, kynttilöistä ja lasten piirustuksista. Kun kokoaa saman väriset asiat samaan huoneeseen, tulee väkisinkin sisustaneeksi jo oikein!?
Väri on hyvä, sisustuksen yhdistävä tekijä!


Jonna muistaa vielä lahjaksi saamansa ryijyn, jossa on myös roosan sävyjä. Voisiko ryijy olla ruokatilassa!? Totta kai voi olla! Se tuo mukavasti lämpöä ja täyttää valkoista seinää. Ryijyt ovat taas muodikkaita ja niitä voi käyttää monilla eritavoilla.
Ryijy sopii myös sängyn jalkopäähän, sohvan päälle tai viimeisinä käyttövuosinaan vaikkapa matoksi.

Sävy sävyyn sovitetut kukat ja kynttilät viimeistelevät sisustuksen.
Umpinainen kynttilälyhty on turvallinen lapsiperheissä. Tammikuussa eletään vielä neilikoiden sesonkia, mutta jo helmikuussa kauppareissulta voi mukaansa kaapata keväisen tulppaanikimpun!
