« Takaisin blogeihin

Välillä väriä! Syyskuu 23, 2019 0

Suomalaisissa kodeissa rakastetaan usein valkoista, harmaata ja beesiä. Tiinamarin kodissa kaikki on kuitenkin toisin.

4.JPG

Sisääntulo hehkuu lämmintä ja iloista oranssia. "Kun Tikkurila julkaisi vuoden 2019 sisustusvärin nimeltään Flamingo, tiesin heti, että tätä väriä on kotiini saatava. Kalpea ja hieman pimeä eteinen oli sille juuri oikea kohde" kertoo Tiinamari.

Makuuhuoneen seinällä kiemurtelee kaunis sinipohjainen tapetti ja keittiön seinä on turkoosiin taittava. "Makkarin tapetin löysin JVA:n mallistosta. En ollut itse ennen tapetoinut, mutta naapurin neuvoilla ja rohkaisulla onnistuin helposti. Hento turkoosi maali toisella seinällä tuo makuuhuoneeseen rauhoittavan ilmapiirin " kertoo Tiinamari ja jatkaa "Tällä hetkellä pidän erityisesti okran eri sävyjen ja sinisen yhdistelmästä, jota olen tuonut keittiöön ja olohuoneeseen."

1.JPG

10.JPG

Värit eivät ole mitenkään vakava asia

Useimmilla on olemassa joku lempiväri, mutta harva uskaltaa maalata sillä koko seinän. Vaikkapa sinisestä väristä löytyy kuitenkin monta erilaista sävyä ja tunnelmaa. Värien käyttö omassa kodissa on helpompaa aloittaa haalealla ja taitetulla sävyllä, kuin kirkkaalla ja voimakkaalla värillä. Johonkin väriin taittava seinä on usein myös helpompi tausta sisustukselle, kuin kova maalarinvalkoinen tausta.

8.JPG

9.JPG

Maailma on värejä täynnä

Ehkäpä Tiinamarin rohkeus värien käytössä on matkatuliaisia useilta ulkomaanmatkoilta? Ei tarvitse mennä Eurooppaa kauemmaksi, kun voi jo huomata kuinka värikkäitä kodit ovat suomalaisiin koteihin verrattuna. Tiinamarin kotona on esineitä ja muistoja maailmalta: "Olen onnekseni päässyt matkustelemaan paljon, ja haluan että se näkyy myös kodissani, kuten näissä jääkaapin oveen kertyneissä magneeteissa. Omat sukujuureni ovat Ranskassa ja Lyren pikkukylän kirpputorilta löysin tämän upean kellon. "

6.JPG

5.JPG

Keittiön seinällä tikittää Ranskan tuliainen

Värien lisäksi Tiinamarin kotona kimaltelee kulta ja krumeruulit koukerot. Prameat elementit on yhdistely joustavasti suomalaiseen käytännöllisyyteen. Rakkaus antiikkiin näkyy yksityiskohdissa. Modernilinjainen sohva sopii hyvin yhteen seinällä keimailevan taulukokonaisuuden kanssa.

2.JPG

7.JPG

Itse ideoiden onnistuu

Itse ideoimalla ja tekemällä voi tehdä onnistuneita tuunauksia. Tiinamarin sängynpääty on maalattu itse, samoin kun kultakehyksiset peilit. Halvat ja rimpulan oloiset valkoiset peilinkehykset muuttuivat kultamaalilla painavan ja arvokkaan näköisiksi. Myös keittiö sai arvokkaamman ilmeen, kun muoviset vetimet vaihdettiin metallisiin. "Olen vaihtanut myös makuuhuoneen kaappien muovivetimet antiikkityylisiin. Nopea ja helppo homma, ja pois muuttaessa on vanhat vetimet tarvittaessa helppo vaihtaa takaisin" kertoo Tiinamari. "Uusia asukaspisteitä odotellessa suunnittelen jo seuraavia uudistuksia, toiveissa on puunsävyinen muovimatto."

12.JPG

13.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8