« Takaisin blogeihin

Bohosti ihana! Marraskuu 20, 2019 0

JVA vuokrakoti Kiljanderinkadulla on ollut Hannan oma koti jo viisi vuotta. Nämä idylliset, 50-luvun rapatut tornitalot Mattilanpellon puistomaisemissa moni jyväskyläläinen tunnistaa. Moni myös yllättyy, kun kuulee taloissa olevat kaupungin vuokrakoteja.

1_pieni.JPG

Rappukäytävän leveät kiviaskelmat johtavat aikanaan kiiltäväksi lakatun punaruskean ulko-oven luokse. Täällä ovikelloa väännetään ja posti putoaa vanhanajan postiluukusta. Ovelle voisi hyvin kuvitella topakan Tiinan, suoraan Anni Polvan klassikkokirjoista?

50-luvun tunnelma on aito ja haluttu kotimiljöö

24.jpg

8_pieni.JPG

Oven avaa kuitenkin nuori ja nykyaikainen nainen, jonka ammatti on viittomakielen tulkki ja harrastuksena kaksi pörröistä kissaa ja viherkasvit. Koti on jo eteisestä alkaen mielenkiintoinen. Rennolla otteella, mutta varmalla maulla sisustetusta kodista löytyy paljon katseltavaa. Huonekaluista jo koriste-esineistä on koottu puhuttelevia ryhmiä ja värejä on osattu käyttää rohkeasti ja taitavasti.

Värit ovat rohkeasti esillä ja taitavasti yhdisteltynä

9_pieni.JPG

Kodissa on esillä vain osa esineistä. Kaapeissa ja vintillä on lisää kaikenlaisia löytöjä tai aloittamista odottavia projekteja.
"Yksi hylly odottaa täällä maalausta ja ystävän taiteilemat taulut ovat tällä hetkellä kaapissa. Vaihdetaanko muuten olkkariin tällainen vähän talvisempi matto" Hanna juttelee, ja niin matto vaihtuu!
Turkoosissa astiakaapissa on nyt kirjoja ja jossain vaiheessa se on myös muuttanut väriään. Ikean pyöreä metallikantinen pöytä on muuntunut kirjavaksi mosaiikkitarjottimeksi ja Saudi-Arabiasta tuotu kamelin satula jalkarahiksi.

Kivat ideat ja mielenkiintoiset tavarat

12_pieni.JPG

22.jpg

Viherkasveja on käytetty sisustuksessa monipuolisesti. Viherkasvit ovat myös Hannan harrastus. Punalehtinen kolmiokäenkaalikeittiön hyllyllä ja tuoksuva kuningaskissus kaapin päällä ovat luonteva osa kokonaisuutta. Erilaisia pieniä taimia paistattelee kasvivalon alla ja Facebookin keskusteluryhmistä Hanna löytää lisää vinkkejä ja ideoita uusille kasvikokeiluille.

Kasvit tekevät kodista elävän

11_pieni.JPG

Monet kodin tavaroista ovat Hannan isovanhempien mökiltä ja kirpputoreilta ympäri Suomea. Vanhojen tavaroiden tunnelmat ja tarinat ovat kiehtovia. Myös keräily ja tavaroiden tuunaaminen ovat Hannalle tuttua puuhaa. Keräilylistalla ovat esimerkiksi Pentti Sarpanevan Pitsi-sarjan esineet. Paksua värilasia ja korumaista pronssipitsiä yhdistelevissä esineissä on nyt taas trendikkäät värit ja aito 70-luvun tunnelma.

Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse

17_pieni.JPG

6_pieni.JPG

Hanna on teettänyt kunnostus- ja uudistustöitä ammattiopistojen oppilastöinä. Esimerkiksi turkoosin astiakaappi sai uuden värinsä Gradian pintakäsittelyn opiskelijoilta. Mustan seinävaatteen olohuoneen sohvan taakse teki Hannan ystävä. "Ystävä suunnitteli ja valmisti sen minun toiveiden pohjalta"

Oman näköisessä kodissa on kodikasta

10_pieni.JPG

Kerrostalon ikkunoiden takana näkyvät Mattilanpellon rintamamiestalojen rivistöt hämärtyvät marraskuiseen alkuiltaan. Kesän hellekeleissä taipuneet mustat kynttilät messinkisissä jaloissaan sytytetään nyt palamaan ja kissa nostetaan kainaloon sohvannurkkaan. Hannan kotona on mukava olla!

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8