« Takaisin blogeihin

Sisustussilmä kulkee suvussa Joulukuu 2, 2019 0

Nuoren parin Rosan ja hänen miehensä koti on kaunis. Värit ja tavarat on aseteltu silmää miellyttävään sopusointuun, aivan kuten Rosan lapsuudenkodissakin on aina ollut!

1_.jpg

Kotamäentieltä, Jyväskylän Vaajakoskelta löytyy samasta rivitalosta ainakin kaksi kaunista kotia. Toisessa niistä asuu Rosa miehensä kanssa ja toinen niistä on Rosan lapsuudenkoti. "Tässä samassa pihapiirissä olen viettänyt lapsuuteni" Muutto naapuriin ei kuitenkaan tapahtunut ihan suoraan, vaan ensin Rosa asui muualla ja palasi sitten oman parisuhteensa vakiinnuttua kotikulmille. JVA on vuokranantajana siis tuttu, mutta oma ensimmäinen vuokrasopimus JVA:n kanssa on kirjoitettu vasta puolisen vuotta sitten.

Tutut turvalliset kotikulmat

rosa_2_pieni.JPG

2.jpg

Muuton yhteydessä JVA remontoi koko keittiön. Rosa halusi mustat kaapinovet ja se sopi vuokranantajalle hyvin. Välitilaan ja keittiön tasoille Rosa valitsi vaalean puujäljitelmän. Samalla myös olohuoneen seinät maalattiin valkoisiksi. Muissa huoneissa oli siistit pinnat ja rauhalliset värit. Asunto on kolmio eli siellä on ihanasti tilaa kahdelle ihmiselle. "Ideoita ja tarpeitakin ylimääräisen huoneen sisustamiseen on jo olemassa, mutta nyt ensin olemme laittaneet kuntoon nämä jatkuvasti käytössä olevat tilat" kertoo Rosa.

rosa_8_pieni.JPG

rosa_10_pieni.JPG

rosa_14_pieni.JPG

Sisustus on Rosan heiniä

Rosalle kodin kauniiksi laittaminen on luontaista. Rosan äiti on laittanut kotia aina, joten ymmärrys ja kaipuu ympärillä olevaan estetiikkaan on siirtynyt myös Rosalle. "Mieheni on antanut minulle vapaat kädet kodin sisustamisen suhteen" Rosa haaveilee keittiön pöydän uusimisesta ja miettii jo keväällä lumen alta paljastuvaa takapihaa. "Isommissa hommissa saan kyllä mieheltäni apua, vaikka hän ei intoa puhkuen asiaan suhtaudukaan" nauraa Rosa.

3.jpg

rosa_5_pieni.JPG

Äidin kanssa vaihdetaan sisustusvinkkejä

Joskus huonekalut tai pienemmät tavarat saattavat kulkea naapurista toiseen. "Viimeksi vaihdoimme äidin kanssa sohvapöytiä." Rosankin kodista löytyvä, olohuoneen seinällä roikkuva metallinen kranssipohja oli äidin ostosvinkki. Yksinkertaiseen pohjaan saa helposti kiinnitettyä erilaisia koristeita vaikkapa vuodenaikojen tai juhlateemojen mukaan. Nyt Rosan kranssipohjassa on kiinni eukalyptuksen oksa. "Äidin tyyli on enemmän maalaisromanttisempi ja valkoisempi" Rosa kuvailee.

4.jpg

Kauneus on arjen käyttöesineissä

Rosan sisustustyyli on käytännönläheinen. Kynttilät valitaan sisustukseen sopivaksi ja keittiön kuiva-aineet kaadetaan kauniisiin purkkeihin. Käsipyyhe sopii ympärillä oleviin esineisiin ja astiat tiskataan puuvartisella harjalla. Tiskipöydällä odottaa vintage tyylinen tyhjä rommipullo, josta Rosa tekee tiskiainepumpun sopivat korkkiosan löydyttyä. Kauniit asetelmat ja elävät kukat ovat kuin unohtuneet pöydän päälle tai eteisen penkille. Kaunis koti onkin ehkä enemmän elämäntapa kuin pelkkä harrastus?

rosa_15_pieni.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8