« Takaisin blogeihin

Kierrätystä ja kokeiluja Kesäkuu 10, 2020 0

Tarun ja syksyllä koulunsa aloittavan Lotan kotona sisustus ei ole koskaan valmis. Tavaroita ostetaan ja myydään kirppareilla ja Tori.fi:ssä

1pieni.jpg

13pieni.jpg

Kun silmä lepää kauniisti sointuvissa väreissä ja valoissa, tulee kotiakin katseltua jatkuvasti "sillä silmällä". Tavaroita kierrättämällä ja uusia värejä kokeilemalla kodista ja sisustamisesta tulee samalla myös harrastus. "Ennen olin aika harmaavalkoinen, mutta nyt vuorossa on värejä!" kertoo Taru, jonka kodissa on keltaiset olohuoneen verhot. Keittiön siniset verhot Taru osti, vaikka tytär muistuttikin äiti "Ethän sää tykkää sinisestä väristä?"

Kokeilemalla löytyy uusi lempiasioita

3pieni.jpg

15pieni.jpg

Uusi koti Rauhankadulla oli juuri remontoitu ennen Tarun ja Lotan muuttoa. "Oli hienoa, että JVA oli niin joustava meidän muuttomme suhteen. Pääsimme suoraan vanhasta kodista tänne, vaikka se tarkoitti remonttiaikataulun muutoksia... Verhotangot tultiin vielä kiinnittämään jälkikäteen, kun olimme jo asettuneet taloksi." Keittiö oli remontoitu jo joitakin vuosia aiemmin ja Taru kiittelee, että sinne ei oltu tuotu ultramoderneja kaapistoja. Vanhaan kivitaloon sopivat paremmin tämän tyyliset kaapistot.

Kodin pinnat olivat valmiina

4pieni.jpg

9pieni.jpg

Lotta sai oman huoneen ja äidin sänky laitettiin olohuoneeseen. Seuraavaksi sisustusmyssyssä on hautumassa, kuinka ison huoneen voisi kevyesti jakaa oleskelu- ja makuuhuoneeksi. Lattialla omilla jaloillaan seisova sermi tai katosta kiskoilla roikkuva verho voisivat toimia? Myös rajaamalla lattiatilaa matoilla, voidaan luoda mielikuva kahdesta erillisestä tilasta.

Isosta olohuoneesta riittää myös makuuhuoneeksi

10pieni.jpg

6pieni.jpg

11pieni.jpg

Sängyn päällä olevassa tyynyssä ja Lotan tekemässä seinätaulussa on samat värit ja tunnelma. Monesti oivaltavimmat ideat ovat erittäin edullisia tai jopa ilmaisia. Tämän kodin monet tavarat on hankittu käytettyinä tai suvulta kierrätettyinä. Olohuoneen ikkunalla oleva pyöreä puurasia ja sen vieressä pienoismalli mummolan pihakeinusta ovat molemmat Tarun ukin tekemiä.

Monet kodin tavaroista on kierrätettyjä

2pieni.jpg

14pieni.jpg

7pieni.jpg

Sisustustakka seisoo olohuoneen seinällä ja se korvaa edelliseen kotiin jäänen aidon takan. Tällainen takka on helppoa siirtää paikasta tai kodista toiseen. Kaukosäätimellä liekin lepatusta voi säätää ja hohkaa se jopa pientä lämpöäkin sen edessä istuvalle.
Lattialla lekotteleva pehmoaasi on kiva kainalokaveri ja sulautuu mutkattomasti olohuoneen sisustukseen. Pienet oranssin ja terran väriset yksityiskohdat tekevät vaaleasta huoneesta lämpöisen ja pehmeän oloisen.

Täällä asuvat Taru ja Lotta

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8