« Takaisin blogeihin

Kukkien ja tuikkujen taverna Heinäkuu 23, 2020 2

Sarin puutarha kukkii ja kutsuu rentoutumaan. Kolme erilaista pihaa ja kolme erilaista kotipuutarhuria kertovat omat vinkkinsä pihan, kasvien ja parvekkeen sisustamiseen. Nyt on vuorossa Sarin piha.

"Oma piha on loputon ja aina uudestaan innostava projekti. Uusia ideoita kokeillaan heti, eikä niistä läheskään kaikki onnistu. Tärkeintä on kuitenkin itse tekeminen, sillä rentoudun pihaa kaivamalla ja kuopimalla. Joskus vaihdan kasvien paikkoja niin nopeasti, että tuskin ne ehtivät edes juurtua... mutta minulle pihamaa on tekemistä ja kokeiluja, innostumista ja toki myös onnistumista!"

(16).jpg

(13).jpg

Sarin vinkki:

Kokeile rohkeasti, siitä voi tulla ihan tosi hyvä!

Sarin iloinen ja kannustava asenne puutarhan hoitoon on vapauttavaa kuunneltavaa! Jos edes joka päivä pihaa kuopsuttava puutarhaharrastaja ei aina onnistu, voi aloitteleva parvekekukan kastelijakin suhtautua vähän rennommin oman orvokkiamppelin kuolemaan? Sarille innostavinta omassa pihassa on jatkuva suunnittelu ja muutos. Kulkuväylän molemmin puolin runsaana polveilevat kukkapenkit ovat taas laajentumassa ja joku lilja muuttamassa tuonne, kunhan neilikka ensin siirretään tänne...

(15).jpg

Unelmien puutarhassa on paljon kukkia, mieluiten vaaleanpunaisia

Aluksi pihan perustaminen vaatii vähän rahaa ja investointeja, mutta kun kukat lähtevät kunnolla kasvamaan ja leviämään, uudistuu piha lopulta vain vanhoja kasveja jakamalla ja paikkoja vaihtamalla. Sari vaihtaa kasveja ja kukkia myös naapurin kanssa ja luonnostakin on löytynyt jotain omalle pihalle siirrettävää. Facebookin erilaiset kasviringit on kotipuutarhurille hyvä paikka vaihtaa niin kasveja kuin vinkkejäkin.

(17).jpg

(10).jpg

(3).jpg

Kasvit lisääntyvät jakamalla ja vaihtamalla

Jekku koira saa kulkea pihamaalla vapaasti ja se onkin saumaton työpari Sarin puutarhahommissa. Joku kesä sitten Sari istutti pihaan yhden päivän aikana 120 kukkamukulaa ja Jekku löysi ja kaivoi ylös niistä ihan jokaisen! Yleensä laiskan lupsakka koira kyllä tyytyy vain katselemaan alati muuttuvaa puutarhaa vähän kauempaa, Villiviinin varjossa makoillen.

(5).jpg

(1).jpg

(11).jpg

Oma piha on sisätilojen jatke

Viihtyisän oleskelupaikan Sari rakensi metallirunkoisen pergolakatoksen alle. Pergolan vanha kangaskatto sai lähteä ja tilalle on nyt kasvamassa aito köynnöskatto! Pitsikankailla ja tyynyillä vuorattu sohva on rakennettu kuormalavoista. Kun illat pimenevät alkaa tunnelmallinen kynttiläkausi. Pihan monet lyhdyt tuikkivat kynttilän valossa ja Sari voi istua vaikka joka ilta perheensä kanssa vähän kuin toscanalaisen tavernan suojissa.

(8).jpg

(2).jpg

(4).jpg

Toscanan taverna omalla takapihalla

Sari opiskeli joskus puutarhanhoito alaa, mutta omat kokeilut omalla pihalla ovat opettaneet paljon. Kun kyse on omasta pihasta, ei ole onnistumisen paineita. Rennolla asenteella onnistuu varmimmin. Vävypojalle kasvaa puun alla runsas nippu valkosipulia, jonka Sari nakkasi suoraan jääkaapista multaan. Nokkosvesi on kuulemma hyväksi kukille, eli sitäkin kannattaa kokeille!?

(14).jpg

(9).jpg

(12).jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (2)

Satka, 23.7.2020 12:22
Wau! Aivan ihanan tunnelmallinen kesäkeidas sulla sari ?
Veikka, 23.7.2020 12:34
??????jekku on paras.mut on toi pihakin ihan ihan jees

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8