« Takaisin blogeihin

Onko koira kotona? Lokakuu 30, 2020 0

Koira on ihmisen paras ystävä, jos kissaa ei lasketa… Olipa perheessä sitten mikä tahansa rakas nelijalkainen perheenjäsen, tarvitsee se huomiota myös kodin laittamisessa. Kokosimme pari vinkkiä koira- ja kissaperheiden kotiin.

1.jpg

Jokainen nelijalkainen perheenjäsen on yksilöllinen. Toisissa kodeissa taistellaan irtoavien karvojen kanssa, kun taas toisessa piilotellaan kenkiä ja aamutossuja... Joitakin yleisiä asioita voi kuitenkin ottaa huomioon kaikissa eläinperheissä sisustushankintoja tehdessä.

Tää on sun koti!

Jokainen lemmikki tarvitsee oman ruoka- ja juomakupin sekä nukkumapaikan. Näitä tarvikkeita käytetään päivittäin ja niistä tulee varmasti lemmikille tärkeitä, omia tavaroita. Kun ruokakupin pohjassa on liukumista estävät silikonit tai kumit, säästyvät lattiat naarmuilta ja lemmikin on helpompi syödä, kun kuppi pysyy paikallaa. Joku haluaa valita ruokakupit sävysävyyn keittiön värien kanssa ja se on ihan hyvä tapa luoda ympärilleen arkista kauneutta! Sama juttu lemmikin lelujen ja nukkumapaikan kanssa; olohuoneen sohvaan tai makuuhuoneen sängynpeittoon sointuva lemmikin peti tulee osaksi koko kodin sisustusta.

2.jpg

Välillä ollaan yksin kotona...

Lemmikin tulee pärjätä kotona myös yksinään. Porteilla tai suljetuilla ovilla lemmikin kulkemista huoneesta toiseen voi rajata. Monesti vähän pienempi tila on ainakin koiranpennuille myös turvallisemman tuntuinen. Lemmikin yksin jäädessä pureskeluun tarkoitetut lelut saattavat olla pelastus esimerkiksi lattialistoille ja huonekaluille. Joidenkin lemmikkien kohdalla erilaiset eläinkaupasta ostettavat suihkeet saattavat estää kodin pintojen koluamista ja raapimista.

3.jpg

Sinun, minun vai yhteinen sohva?

Kovimmalle eläinperheissä joutuvat usein tekstiilit. Matot, sohvat ja päiväpeitteet kannattaa valita eläinkotiin joko kunnolla satsaten tai sitten reilusti pihistäen. Kun satsaa laadukkaisiin, kestäviin ja pestäviin kankaisiin, ne palvelevat myös villimmän lemmikin kynsissä hyvin. Toisaalta jos valitsee kierrätettyjä ja käyttöikänsä päässä olevia tekstiilejä, voi niitä huoletta uusia useammin. Monessa eläinperheessä suositaan esimerkiksi pestäviä sohvanpäällisiä ja hankaudenkestoltaan hyviä kankaita. Uutta sohvaa hankkiessa kannattaa muistaa kertoa perheen lemmikistä.

4.jpg

Matot rullalla?

Lemmikkien tassujen alla toimivat parhaiten hyvin paikallaan pysyvät matot. Liukuesteet mattojen alla eristävät myös pissavahinkojen imeytymistä heti lattiaan. Luonnonmateriaalit kuten villa, kookos ja juutti saattavat innostaa eläimiä hajuillaan tuhotyöhön, mutta niiden hyvä puoli on se, että esimerkiksi villa hylkii likaa poispäin itsestään, toisin kuin keinokuidut. Matot myös vaimentavat eläinten ja ihmisten ääniä.

5.jpg

Naapureille moikataan nätisti

Haukkuminen ja naukuminen ovat eläinten puhetta. Kuten me ihmisetkin, toiset ovat puheliaampia kuin toiset. Mutta kun naapurit on moikattu ja tutuiksi todettu, löytyy usein hyvä ymmärrys kaikkia kohtaan. Koiran tai kissan jätökset kerätään yhteiseltä pihamaalta ja rappukäytävässä kunnon koirakansalainen ohittaa naapurit ystävällisesti. Karvainen (tai karvaton) nelijalkainen perheenjäsen on yksi naapuri siinä missä kaikki muutkin!

6.jpg

Kuvat: Picjumbo.com

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8