« Takaisin blogeihin

Joulukoti Joulukuu 16, 2020 1

Tänä vuonna kurkistamme Tiinan perheen joulukotiin!

1.jpg

Joulu alkaa marraskuussa

Tiinan perheen kodissa ensimmäiset piparit ja tortut paistetaan marraskuun loppupuolella ja siitä alkaa joulun odotus. Kotia koristellaan pikkuhiljaa yhdessä lasten kanssa ja joulukuusikin tuodaan olohuoneeseen jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Yleensä perhe viettää joulun alla yhteisiä pikkujouluja Tiinan sisaruksen perheen kanssa, mutta tänä vuonna ne on jätetty väliin. Myös koulun joulujuhlat ja muut lasten joulutapaamiset jäävät tänä vuonna juhlimatta.

2.jpg

5.jpg

Joulukylä tuo joulumielen

Tiinan oma lempi joulukoriste on luminen joulukylä. Kylän talot seisovat olohuoneen pöydällä, perinteisten olkipukkien vartiossa. Lapset ovat koristelleet omat piparitalonsa keittiöön ja sielläkin on lämmin jouluinen tunnelma, kun joulupukki kiitää porojen vetämänä kattojen yllä ja talon sisällä tuikkivat pienet ledivalot. Piparipojat ovat saaneet niskaansa kunnon koristekuorrutuksen ja suloinen possu talon nurkalla nuuhkii ranskanpastilli nenänsä päällä. Lasten käden jälki tuo kotiin aidon joulutunnelman!

7.jpg

6.jpg

Aatto alkaa riisipuurolla

Aattoaamuna Tiinan perhe kokoontuu syömään yhdessä riisipuuroa. Puuroon piilotetaan perinteisesti manteli. Se kenen lautaselle manteli sattuu, saa jonkun mukavan pienen yllätyksen. Joulurauhan julistus ja käynti hautausmaalla kynttilöiden loistaessa kuuluvat myös jouluaaton puuhiin. Aattona tunnelma saa jo olla rauhallinen ja harras. Joululaulut ja kynttilät tekevät aaton tunnelman. Lasten päivä tiivistyy iltaa kohti, kun yleensä vieraisille saapuu Joulupukki! Tänä vuonna lahjat jaetaan kuitenkin jotenkin uudella tavalla. Ehkä tämä joulu luo uusia mukavia perinteitä, joita emme vielä edes tiedä?

12.jpg

8.jpg

9.jpg

Joulu on mielentila

Koko joulunajassa Tiinalle on parasta odottava tunnelma, lasten ilo ja riemu, lahjojen kääriminen ja jouluherkkujen valmistaminen. Lasten kanssa jutellaan joulusta ja suunnitellaan yhdessä, kuinka joululomaa vietetään. Monesti puuhat ovat hyvin samanlaisia joka vuosi, mutta yhteen kuuluvuus ja tuttu turvallinen tunne on parasta! Joulu on mielentila, jonka voi saavuttaa olemalla yhdessä läheistensä kanssa.

3.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (1)

Rapu76, 27.12.2020 23:37
Lämminhenkinen ja kaunis koti. Ihana ja rohkea värimaailma.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8