« Takaisin blogeihin

Koti kattojen yllä Kesäkuu 10, 2017 0

Tässä uudessa ja modernissa kodissa sisustus on hoidettu ikivanhalla kaavalla: vähemmän on enemmän!

letkutie_4.jpg

letkutie_1.jpg

letkutie_2.jpg

Letkutielle Jyväskylän Savelaan valmistui keväällä 2016 uusi ja uljas kerrostalo, jonka ylimmän kerroksen kodissa asui leikisti kuukauden päivät Alku ja Unelma. Tämä kuvitteellinen nuoripari oli todellisuudessa Improvisaatioteatteri JOO:n näyttelijöitä ja koeasumisen tarkoituksena oli esitellä vuokra-asumisen mahdollisuuksia ja käytäntöjä. Koti sisustettiin kuten moni ihan oikeakin nuoripari toivoo: persoonallisesti ajanhenkeen!

Alku ja Unelma pitivät kuvitteellisessa kodissaan erilaisia vuokra-asumisen markkinointitapahtumia ja avoimia asuntoesittelyjä. Jos et ehtinyt tuolloin käydä tätä kotia katsomassa, niin tässä postauksessa vielä kurkkaus kodin sisustukseen.

Tehokkailla väreillä, napakalla tavaroiden ryhmittelyllä ja parilla villillä idealla, tästä kodista on tullut mielenkiintoinen ja omaleimainen.

TV-taso on korvattu betoniharkoilla, keittiönpöytä rakennettu itse ja makuuhuoneen yövalot ostettu rautakaupasta. Rahaa on käytetty vain vähän, mutta rohkeutta sitäkin enemmän.

letkutie_3.jpg

letkutie_5.jpg

letkutie_10.jpg

Kodin lähes kaikki seinäpinnat on jätetty "raksaliikkeen valkoiseksi", lukuun ottamatta paria tehosteseinää. Olohuoneen petroolin värisen maalin idea on luoda voimakas vaakalinja, joka jakaa tilan tyhjään ja sisustettuun osaan. Kun nuorellaparilla on tavaraa vasta vähän, luodaan tunnelma täydemmästä tilasta esimerkiksi näin.

Toinen tehosteseinä on makuuhuoneen sähäkän sininen sivuseinä. Tämä seinä on maalattu niin, että reunoille on jätetty reippaan levyiset valkoiset reunat. Näin seinä tuntuu siirtyvän hiukan "taaksepäin" ja se luo tilaan lisää ilmavuutta ja tilantuntua.

Tämä maalausidea on loistava myös sille, joka vaihtaa seinän väriä usein. Maalattava alue on helpompi teipata vähän irti nurkista ja jalkalistoista.

letkutie_11.jpg

letkutie_9.jpg

letkutie_7.jpg

letkutie_6.jpg

Ikkunoiden sälekaihtimista heijastuu kauniita kuvioita seinälle. Verhoja ei välttämättä tarvita ollenkaan, varsinkin kun ikkunasta avautuu kaunis urbaani maisema.
Vuodetekstiilit on mätsätty sopimaan huoneen väreihin.
Ikkunan edessä roikkuville tangoille voi laittaa vaikkapa käyttövaatteet, huvit ja korut. S-koukuilla tankoon saa roikkumaan myös pieniä säilytyskoreja. Keskeneräinen sisustuslehti pysyy auki oikeasta kohdasta tangon päällä.

Kesällä tangoista voisi roikkua muodikkaat yrttiamppelit tai jouluna suuret valotähdet?

Alku ja Unelma esittelevät kotinsa myös TÄLLÄ videolla.

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8