« Takaisin blogeihin

Sisustustrendit 2021 Tammikuu 27 0

Kodista on tullut monille yhä tärkeämpi paikka. Tänä vuonna kodilta halutaan erityisesti rauhaa ja turvaa.

ellos.jpg

(kuva: Ellos)

Monet kotiprojektit ovat saaneet vauhtia koronarajoitusten takia. ihmisillä on aikaa katsella kotiaan uudella silmällä ja koska kotona on nyt pakko viettää aikaa yhä enemmän, halutaan kodin viihtyvyyteen myös panostaa. Tällä kertaa trendikästä onkin unohtaa trendit ja laittaa omaa kotia ilman turhia paineita!

On muodikasta olla epätrendikäs

Uusien ja vanhojen tavaroiden yhdisteleminen sekä seinäraanut ja muut käsin kudotut seinävaatteet tekevät kotiin kerroksellisuutta. Modernin seinähyllyn viereen voi ripustaa mummon ristipistotyön ja uuden ruokapöydän ympärille voi koota vanhoja tuoleja tai kattoon retron valaisimen. Sohvalle heitetään nyt vakosamettiset tyynyt ja uuden kiiltävän lattian päälle räsymatto.

ellos_2.jpg
(kuva: Ellos)

Valkoinen väisty

Valkoinen väistyy ja tilalle tuodaan värejä. Jos nyt ei ihan räiskyviä, niin ainakin jotain valkoista ja beesiä vahvempaa! Taivaansininen on Tikkurilan valitsema vuoden väri ja maailmalta rantautuu suomalaisiin koteihin myös keltaisen ja okran sävyjä. Hyvä tapa tuoda uutta väriä sisustukseen on etsiä jo olemassa olevan tapetin tai verhon kuvioista joku kiva väri ja tuoda sitä lisää vaikkapa sohvatyynyihin tai kukkamaljakkoon. Näin sisustus säilyy yhtenäisenä ja yleisilmeeseen syntyy niin sanottuja väripolkuja.

tikkurila.jpg
(kuva: Tikkurila)

Puuta ja punosta

Puisten huonekalujen ja seinäpaneelien sävy syvenee ja tummuu. Pähkinä ja tammi änkevät vaalean koivun rinnalle lämmittämään kotien tunnelmaa. Puuesineissä ja huonekaluissa saa näkyä kolhuja ja käden jälkeä. Myös erilaiset punotut esineet, korit ja jopa seinäpinnat tuovat sisustukseen rosoa ja mielenkiintoista inhimillisyyttä. Erilaisista pienistä koriste-esineistä, tauluista ja koreista koottu kollaasi seinällä tai avohyllyn päällä lämmittää niin mieltä kuin sisustuksen yleisilmettäkin.

hm_home.jpg
(kuva: H&M Home)

Paikalliselta hankittu

Kotikunnan tekijöiltä hankitut pienet esineet tai huonekalut ovat nyt nousussa. Tukemalla paikallista tekemistä voi saavuttaa myös omaan sisustukseen yksilöllisyyttä. Pienet valmistuserät ja tuntemattoman suunnittelijan tuotteet ovat luksusta, jota kaikilla ei ole mahdollisuutta saada! Kotiseuturakkaus ja omien kotikulmien nostattamista katsotaan nyt vain hyvällä.

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8