« Takaisin blogeihin

Sisustustaidot karttuvat tekemällä Helmikuu 11 5

Nyt kurkkaamme kotiin, joka hipoo jo sisustuslehtien tasoa! Asukas ei kuitenkaan ole sisustamisen ammattilainen, vaan innokas tekijä ja kokeilija, jolle oma koti on tapa toteuttaa itseään.

2.jpg

Kauniit näkymät inspiroivat mieltä

Toiset kirjoittavat runon, kutovat sukan tai maalaavat taulun, mutta Sari sisustaa kotia. Kodin laittaminen on harrastus, jossa voi kehittyä aivan kuten missä tahansa asiassa. Silmä oppii huomaamaan ja hakemaan sopivia yhdistelmiä pikkuhiljaa. Kokeilemalla löytyy tasapaino tavaroille ja harmonia väreille. Sisustaminen on uuden luomista. Palkintona on paitsi kaunis koti, niin myös hyvää mieltä ja onnistumisen tunteita, joita harrastukset ihmisille antavat.

1.jpg

5.jpg

Olo-ruokahuone

Keittiössä Sari on sisustanut ruokapöydän paikalle kokonaisen oleskelutilan! Kaunis sivusta vedettävä puusohva toimii istuimena, lepopaikkana ja tarvittaessa vieraiden vuoteena. 70-luvulta tuttu Bonanza ruokailuryhmä on saanut päälleen mustaa maalia ja noussut aivan uudelle aikakaudelle. Ikkunoissa mustat pitsiverhot yhdistyvät ruokaryhmään ja seinän puupintaa muistuttavaan tapettiin. Upeat kuivakukkakimput ja kuparipannut pöydän päällä antavat tilaan runsautta ja tunnelmaa. Ikkunan edessä olevasta heinäseipäästä voi riiputtaa tuikkuja, amppelikukkia tai joulun alla sähkövaloja.

3.jpg

4.jpg

Pienillä muutoksilla iso ilme

Keittiön kaapistojen ovet Sari irrotti ja kääri varastoon talteen. Omaan sisustustyyliin sopii tällä hetkellä paremmin avohyllyt, joista kauniit purkit ja pienet yksityiskohdat pääsevät näkyville. Sisustaminen on myös tavaroiden ja asioiden karsimista. Kun kaapissa on vain kauniita ja tarpeellisia tavaroita, voivat ne ihan hyvin olla myös esillä.

7.jpg

9.jpg

Valkoista maalia ja canvas-kangasta

Olohuoneessa on menossa valkoinen kausi. Tekstiilien runsaus ja valkoisen eri sävyjen sekoittaminen pitää tunnelman lämpimänä ja runsaana. Sohvaryhmä ja sohvapöytä ovat aiemmin olleet jotain ihan muuta kuin valkoisia. Helposti maalattava ja mattapintainen kalkkimaali sekä tukeva canvas-kangas ovat sisustajan suosikkeja. Niiden avulla värin vaihtaminen onnistuu helposti ja esineiden ilme pysyy silti laadukkaana. Uutena tulokkaana on kotiin hiipinyt myös erilaisia pitsejä. Tällaiset kausi-innostukset ripustetaan ikkunaverhoihin ja tyynynpäällisiin tai pöytäliinoihin. Kun niiden aika on taas joskus ohi, onnistuu ilmeen vaihtaminen helposti ja edullisesti.

6.jpg

8.jpg

Kausi-innostuksia rohkeasti esille

Kun omat taidot ja varmuus sisustajana karttuvat, suurenevat myös projektit. Huonekalujen kierrättäminen, tapetointi tai huoneiden paikkojen vaihtaminen hoituu Sarilla jo rutiinilla. Mutta esimerkiksi seinän tapetointi on mittava projekti, jossa on osattava ennakoida monia työvaiheita. Vaikka into ohjaa tekemistä ja lopputulos kutkuttelee jo ajatuksissa, on kuitenkin hyvä pitää myös maltti mielessä. Tapettilaatuja tai erilaisia maaleja on monenlaisia. Toiset jättävät kuultavan pinnan, toiset peittävän... Jotkut materiaalit ovat helpompia käsitellä kuin toiset.

11.jpg

10.jpg

Viimeistelty ilme syntyy, kun asiat viedään loppuun asti

Saunan seinät Sari käsitteli mustalla saunasuoja vahalla. Lopputulos on onnistunut ja erittäin tunnelmallinen. Pienillä yksityiskohdilla viimeistelty sauna tuo mieleen vanhanajan savusaunan, jossa rauhoitutaan arjen kiireiden keskellä.

Lämpö, kodikkuus ja runsaus tekevät kodin

13.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (5)

Kirsi, 15.2.2021 15:46
Saako tuota saunasuojaa vahaa hommattua pisteillä?
, 16.2.2021 8:46
Tällä hetkellä ei ole vielä etupistevalikoimissa, mutta laitetaan toive ylös.
Miina, 15.2.2021 20:04
Voi että, miten kaunis ja viihtyisä koti, taidolla ja tyylillä sisustettu. Ja arvostan tuota itsetekemistä. Ihana tuo saunan käsittely tummalla, nyt on saatu ihana savusaunan tunnelma, kyllä kelpaa saunoa kynttilöiden tunnelmavalaistuksessa.
Rapu76, 18.2.2021 22:47
Todella kaunis koti! Tässä kodissa on vanhanajan tunnelmaa ja upea tuo sauna myöskin.
Miska71, 18.3.2021 15:11
Ihanan näköistä. Sari on todella taitava! Voi kun osais itsekin :)

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8