« Takaisin blogeihin

Värittömät vuokra-asunnot?? Helmikuu 22 1

Jos joku vielä luulee, että vuokrakodin pitää olla väritön, niin tässäpä pari esimerkkiä JVA:n tämän vuoden värikkäimmistä tapeteista.

tapetti_3.jpg

tapetti_lavierose.jpg

Keväällä moneen sisustajaan iskee värin himo. Heleitä värejä haalitaan kotiin karkottamaan talven kaamoskautta. Värien voima onkin kiistaton. Keltainen piristää ja sininen rauhoittaa. Oman lempivärin näkeminen aiheuttaa ihmisessä mielihyvää ja onnellisuutta. Miksi siis pitäisit värit piilossa, kun ne voivat olla jopa avain parempaan arkeen!?

Väreistä onnea

JVA:n tapettivalikoimista löytyy paljon myös värikkäitä malleja. Lisäksi kaikki maailman maalivärit ovat JVA:n asukkaiden vapaassa käytössä! Värikäs sisustus ei siis ainakaan jää vuokranantajasta kiinni. Sisustussuunnittelijan vinkki on, että kirjavaa tapettia kannattaa ensin kokeilla vain yhdelle seinälle. Yhden ikkunattoman seinän tapetointi on helppo homma, ja jos punainen lempiväri vaihtuukin vuoden päästä turkoosiin, on yksi seinä nopea ja edullinen homma tapetoida uudestaan.

tapetti_1.jpg

Kaikki maailman värit käytössä

Toiset ovat enemmän väriuskollisia ja tykkäävät yhdestä ja samasta väristä koko ikänsä. Monesti kuitenkin lempivärin erilaiset sävyt vaihtelevat suosikin asemaa vuosien saatossa. Jos tietää tykkäävänsä vaikkapa sinisestä, voi aivan hyvin valita kaikkiin huoneen seiniin sinisävyisen tapetin tai maalin.

tapetti_olivia.jpg

Älä pelkää trendejä

Monesti tapetin valintaa jarruttaa epävarmuus siitä, miellyttääkö kuosi tai väri silmää vielä vuosienkin päästä? Tapettimuoti vaihtuu kuitenkin paljon hitaammin, kuin vaikkapa vaatteiden muoti. Kukat, kasvit ja erilaiset luontoaiheet ovat olleet tapettien pinnalla muotia jo pitkään, eikä sille suuntaukselle näy vieläkään loppua. Kuviollinen tapetti säilyy luultavasti ajattomampana, kuin kuviolliset verhot.

tapetti_2.jpg

tapetti_lavierose3.jpg

Helposti seinälle ja pois

Nykyajan tapettilaadut ovat helppoja tapetoida. Ne eivät veny ja repeile, kuten hauraat paperitapetit aikoinaan. Monet tapetit voi myös kiinnittää suoraan liisteröidylle seinälle. Kuvioiden kohdistus vaatii edelleen hiukan laskemista ja tarkkuuta. Myös vanhan tapetin irrottaminen onnistuu monesti jo ilman katkenneita kynsiä ja hermoja. Palstautuva tapetti irtoaa jopa kokonaan kuivana ja kokonaisena. Tapetin käyttöohjeet löytyvät aina rullasta kuvasymbolein merkittynä.

TAPETTIOHJE.JPGtapetti_lavierose2.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (1)

PelkkääMaalia, 24.3.2021 17:30
Voisitteko mainita näissä, että tapetointi ei ole suinkaan kaikissa asunnoissa mahdollista. Jos seinät ovat maalattuja, niitä ei saa tapetoida. Vain ennestään tapetoidut seinät saa uudelleen tapetoida. Nyt meillä on ns. tapettikuviot itse taiteiltu kolmella maalivärillä, koska tapetti oli ehdottomasti kielletty.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8