« Takaisin blogeihin

Tyhjästä taiottu koti Maaliskuu 15 2

Hannan perhe joutui jättämään koko kodin ja kaikki sen tavarat taakseen ja aloittamaan ihan alusta.

11.jpg

3.jpg

10.jpg

Surullinen tarina...

Kauniissa kodissa, valovoimainen nainen rapsuttelee kerrassaan maailman ihaninta kissaa. Jo hieman keväinen aurinko paistaa sisälle olohuoneeseen ja kaikki on juuri nyt oikein hyvin. Ulkona mies ja perheen yksitoistavuotias poika huoltavat yhdessä autoa ja viikonloppuisin käydään porukalla patikoimassa luontopoluilla ja kansallispuistoissa. Takana on raskas syksy, tai oikeammin raskaat vuodet. Perhe joutui myymään paljon rahaa, aikaa ja vaivaa vieneen omakotitalonsa purkukuntoisena. Oikeastaan mitään ei voinut ottaa mukaan, sillä talon huono sisäilma oli pilannut kaiken ympäriltään. Talo oli kaunis, mutta siellä oli mahdotonta asua.

7.jpg

8.jpg

5.jpg

14.jpg

Hädässä ystävä tunnetaan

Talosta luopuminen oli iso ja raskas päätös, mutta se toi mukanaan myös helpotusta. Uusi koti löytyi luonnon läheltä, rauhallisesta JVA:n rivitalosta Korpilahdelta. Muuttokuorma oli olematon ja tyhjä koti piti luoda alusta alkaen ja täyttää uusilla muistoilla. Perhe otti yhteyttä kirkon diakoniin ja asiat alkoivat hiljalleen järjestyä. Kirkon kotimaan avun kautta välttämättömimmät huonekalut ja tarvikkeet saatiin kasaan nopeasti. Ystävät ja sukulaiset lahjoittivat tavaraa ja vaatteita. Kaiken surun ja tyhjyyden keskellä ympäriltä tuleva apu ja huolenpito lämmitti ja ilahdutti. Hannan ystävän antama Audrey Hepburn -taulu on Hannan suosikki ja antaa voimaa ja asennetta joka päivä.

6.jpg

17.jpg

Löytöjä ja lahjoituksia

Vaikka Hanna on herkistynyt huonolle sisäilmalle ja epäpuhtauksille pahasti on uuteen kotiin uskallettu hankkia myös käytettyjä tavaroita. Käytettynäkin on paljon hyväkuntoista ja "puhdasta" tavaraa tarjolla, kun vaan on tarkkana, eikä tee liian arvokkaita hankintoja nuuskimatta kunnolla. Kaunis, messinkisten pyörien päällä oleva olohuoneen sohva löytyi Tori.fi :stä, samoin kuin tv-taso ja kissojen kiipeilypuu. Olohuonetta värittävät isot maalaukset löytyivät Sotkasta. Bohotyyli, rottinki ja kasviaiheet miellyttävät nyt silmää ja niitä on etsinnässä kotiin vielä lisää kokonaisuutta täydentämään.

15.jpg

2.jpg

Iloa pienestä pihasta

Luontoa arvostavalle perheelle oma pieni takapiha on ollut jo nyt iloisten inspiraatioiden lähde. Suunnitelmissa on laittaa piha kuntoon heti kun lumet sulavat. Rivitalokodin takapiha on helposti hallittava ja vaivaton hoidettava. Nyt takapihan suuri koivu on vielä lumen peitossa, mutta kunhan siihen ilmestyvät vihreät hiirenkorvat, värittyy kodin ikkunoista avautuva maisema uuteen kevääseen!

12.jpg

13.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (2)

Nina, 17.3.2021 13:43
Matkanne oli raskas ja minä kuljin osan matkaa mukananne. On ilo huomata, että elämä kantaa ja olette löytäneet uuden ja raikkaan kodin perheellenne ja sisustaneet sen rakkaudella. Hyvää kevättä teille!
Anne, 25.4.2021 15:16
Kaunis koti! Kaikkea hyvää koko perheelle ja hyvää kevättä!

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8