« Takaisin blogeihin

Jotain itua! Maaliskuu 25 0

Kevään etenemistä voi vauhdittaa innostumalla iduista, yrteistä tai maustekasveista!

Kevään etenemistä voi vauhdittaa innostumalla iduista, yrteistä tai muista hyötykasveista!

itu-1.jpg

Nyt on paras aika laittaa tomaatin, paprikan tai basilikan taimet kasvamaan. Siemenestä kasvattaminen on helppoa, mutta kevään ensimmäiset vihreä törröttäjät voi hankkia myös valmiiksi esikasvatettuina taimina. Siinä missä toinen vaalii ajatusta loppukesän mehevästä tomaattisadosta, voi toinen innostua enemmän kauniista purkeista ja purnukoista ikkunalaudalla. Molemmissa kodeissa ikkunalla aurinkoa palvovat ja hennot, mullasta ulos työntyvät versot ovat varma kevään merkki!

Satsaatko sinä ennemmin onnistuneeseen satoon vai ihanaan keväiseen tunnelmaan ikkunalaudalla?

b (7).jpg

b (1).jpg

Myös monet koristekukat vaativat keväällä esikasvatusta sisällä. Ota kaikki ilo irti jo siitä ajasta, kun itse kukka pysyy vielä piilossa. Käytä luovuutta ruukun tai istutusastian valinnassa. Jos itse kasvi jääkin vaatimattomaksi, voi näyttävä ruukku pelastaa vielä paljon? Katsele vanhat kakkuvuoat, säilykepurkit ja rottinkikorit uusin silmin, ehkä niistä voisi tulla kesäkukan uusi koti? Vanhat ihan tavalliset kukkaruukut uudistuvat maalaamalla. Efektimaaleista löytyy ainakin kultaa, ruostetta tai betonipintaa muistuttavia maaleja.

Innostaako ruukkujen tuunaus?

b (4).jpg

itu_2.jpg

Supersiistille istuttajalle kevätkasvit löytyvät helposti ruokakaupan vihannesosastolta! Ruukkusalaatti, -ruohosipuli tai -rukola jatkavat kasvuaan ikkunalaudalla viikko tolkulla, ilman mullan mylläystä. Laita mukin tai minkä tahansa pienen astian pohjalle vettä ja sujauta syötävä ruukkukasvi sinne. Muista lisätä vettä silloin tällöin ja napsi vihreät herkut ruukusta suoraan leivän päälle tai ruoka-annoksen koristeeksi.

Oletko supersiisti istuttaja?

b (3).jpg

b (2).jpg

Herkullisen tuoksuiset yrtit kuten oregano, basilika tai sitruunamelissa vaativat yleensä istuttamista. Nämä kauniit yrtit sopivat erityisen hyvin keittiön sisustamiseen ja hoitavat koko kesän hyvin viherkasvin virkaa. Kesällä istutetut yrtit voi siirtää viherkasvien lailla parvekkeelle. Oletko tullut ajatelleeksi, että parvekkeen voisi sisustaa viherkasveilla tai sinne voisi tehdä oman hyötyviljelylaatikon?

Kiinnostaako hyötyviljely parvekkeella?

b (6).jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8