« Takaisin blogeihin

Viisikon kiva kolmio Huhtikuu 14 2

Sopu sijaa antaa, sanotaan ja oikealla asenteella tulee vielä lisää tilaa! Viisihenkinen perhe mahtuu hyvin 64 m2 asuntoon, vaikka kodilta vaaditaan myös erityistarpeita.

6.jpg

Iso olohuone on kodin keskuspaikka

Parasta Palokunnankadulla sijaitsevassa asunnossa on pohjapiirustus. Tilat on jaettu järkevästi ja isoon tupakeittiöön mahtuu oikeastaan kaikki mitä arjessa tarvitaan. Myös keskimmäisen lapsen vaikeaan kehitysvammaan liittyvät apuvälineet, joita käytetään jatkuvasti. Kodin tärkein kriteeri on se, että siellä on voitava liikkua myös pyörätuolilla.

3.jpg

12.jpg

7.jpg

Kätevä kolmio

Kodin toinen makuuhuone on pyhitetty levolle ja toinen leikille. Perheen vanhimmat lapset Beata (4v.) ja Birk (2v.) jakavat yhteisen huoneen. Pikkusisko Briia (3kk) pötköttelee kauniissa rottinkisängyssä vanhempien huoneessa. Hyvällä järjestyksellä ja järkevällä tavaramäärällä tilaa on kaikille ja kaikelle tarpeeksi.

4.jpg

2.jpg

17.jpg

15.jpg

Seinille sommiteltu

Perheen äidillä Maliinalla on selvästikin värisilmää ja hyviä ideoita kodin laittamiseen. Kun lattiapinta-alaa on niukasti, nostetaan sisustusta seinille. Lipaston päälle pinotut kaapit tai ison peilin avulla tuplattu olohuone ovat hyviä esimerkkejä onnistuneista sisustusideoista. Rytmikkäät asetelmat hyllyjen päällä tai mielenkiintoiset taulukollaasit seinillä ovat Maliinan sommittelemia. Yleensä tavarat löytyvät kierrätettyinä kirppareilta.

11.jpg

9.jpg

5.jpg

Näppärä idea!

Olohuoneessa sohvan virkaa hoitaa tällä hetkellä 120 cm leveä sänky. Tässä elämänvaiheessa unet järjestetään niin, että sitä riittäisi mahdollisimman paljon kaikille! Seinällä viherkasvien siimeksessä on veikeä ilmapalloa muistuttava valaisin. Se on ihan tavallinen kattoplafondi, mutta laitettu kekseliäästi seinälle. Koska valaisimesta voi säätää valon määrää, on se helpompaa tehdä seinältä kuin katosta. Joustavuus ja tilanteisiin mukautuminen on paitsi pikkulapsiarjen, myös sisustuksen onnistumisen juju.

13.jpg

16.jpg

Palokunnankadulla on kiva asua

Ennen perheen perustamista Maliina ja Tuomas ehtivät asua useammissa vuokrakodeissa ja pienen pätkän myös Thaimaassa. Tämä JVA-koti on kaikin puolin hyvä! Sijainti on loistava, sillä päiväkoti, kauppa, leikkipuistot ja kulkuyhteydet ympäri kaupunkia ovat melkein heti kotioven takana. Lapset ovat saaneet ystäviä samasta talosta ja myös aikuiset ovat tutustuneet mutkattomasti toisiinsa lasten kautta.

1.jpg

Kodin kovemmat vaatimukset

Nuoriperhe miettii kuitenkin tulevia siirtoja asumisen suhteen, sillä Tuomas on töissä Kokkolassa ja viikot erossa perheestään. Kokkolassa olisimme kaikki yhdessä, mutta silloin olisi luovuttava Jyväskylän sukulaisten antamasta avusta ja kavereista. Myös sopivan kodin löytyminen jännittää. Meillä on kodille vähän kovemmat vaatimukset kuin monella muulla perheellä. Valaistus, kylpyhuone, keittiö, oviaukot, rappukäytävät ja pihapiiri pitää valita niin, että Birk voi asua kotona mahdollisimman sujuvasti.

18.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (2)

Jvalainen, 20.4.2021 9:01
Kivalta näyttää.
Ruokapöydän lamppu roikkuu kummassa paikassa, tyypillistä JVAn suinnittelua
Norma, 22.4.2021 6:38
Kiva juttu ja ihana koti! ?? Maliinalla on silmää!

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8