« Takaisin blogeihin

Musta tuntuu hyvälle! Toukokuu 25 3

Johannan perheen kodissa on nyt sopiva määrä tavaraa neliöihin nähden. Luovilla ideoilla ja hyvällä järjestyksellä tilaa tulee vielä lisää!

Johanna Alainen-11.jpg

Johanna Alainen-04.jpg

Kahden makuuhuoneen rivitalokotiin mahtuu hyvin viisihenkinen perhe. Koti on sisustettu väljästi, jotta tilaa jää ihmisille. Metsärinteentiellä olevassa kodissa on myös paljon ulkotiloja, jotka antavat kodille väljyyttä. Päätyasunnossa on oma takapiha, parveke ja etupihan terassi, josta on suora yhteys talon yhteiselle lasten leikkipihalle. Kodin yläkerrassa on keittiö, ruokatila ja olohuone. Alakerta on rauhoitettu levolle ja kodinhoidolle.

Johanna Alainen-02.jpg

Johanna Alainen-01.jpg


Lasten kausilelut on yhteinen sopimus


Ensin kodin molemmat makuuhuoneet olivat lastenhuoneina ja vanhemmat nukkuivat olohuoneessa. Nyt alakerran toinen makkari on kuitenkin aikuisten käytössä ja toisen jakavat perheen leikki-ikäiset pojat. Myös poikien huone on siisti ja tilavan oloinen. Järjestyksen salaisuus on siinä, että leluja on esillä kerrallaan vain tietty määrä. Kun mielenkiinto leikkeihin lopahtaa, vaihdetaan taas uudet lelut esille ja edelliset pakataan hetkeksi pois näkyvistä. Hyvällä järjestyksellä ja yhteisillä sopimuksilla myös lastenhuone on siis mahdollista pitää suht hyvin siistinä!

Johanna Alainen-07.jpg

Johanna Alainen-06.jpg

Johanna Alainen-05.jpg


Yöpöytä on kotoisin koulun käsityöluokasta


Johannan luovat ideat eivät rajoitu vain kalusteiden sijoitteluun ja perheen yhteisiin pelisääntöihin. Pieni pätkä parvekkeen bambuaitaa on aseteltu olohuoneen kaapin päälle ja miehen kouluaikainen käsityö palvelee yöpöytänä. Työnalla on myös kokonainen uusi huone rappusten alle! Tilava vaatehuone muutetaan teini-ikäisen tytön omaksi huoneeksi. Peilillä ja valoilla saa ikkunattomassakin huoneessa ihmeitä aikaan. Oman huoneen ei tarvitse olla suuri, tärkeintä on oma rauha ja oma tila.

Johanna Alainen-09.jpg

Johanna Alainen-10.jpg


Mustalla maalilla tekee ihmeitä


Musta väri on sisustamisessa Johannan kestosuosikki. Musta pensseli pysyy kädessä taitavasti ja sitä heiluttelemalla kodissa moni esine on saanut kokonaan uuden olemuksen. Ensin maalattiin Ikean kalusteita ja kirpparilöytöjä. Kun usko omiin taitoihin karttui, kysyi Johanna vuokranantajalta olisiko keittiön kaapit mahdollista maalata? Lupa annettiin, sillä asunnossa olisi joka tapauksessa ollut lähiaikoina edessä keittiön kaappien uusiminen. Keittiön kaapinovien maalaus onnistui niin hyvin, että nyt uudella keittiöllä ei ole vielä mikään kiire!

Johanna Alainen-03.jpg

Johanna Alainen-12.jpg


Taulukiskot pisteillä


Yksi kodin monista hyvistä ideoista on olohuoneen taulukiskot. Kun järjestys ja taulunpaikat vaihtuvat alvariinsa, on järkevää, että taulut roikkuvat ohuiden siimojen varassa katonrajaan asennetusta kiskosta. Kiskossa taulujen paikkaa voi muuttaa helposti ja ilman nauloja tai poraa. Johanna hankki taulukiskot JVA:n asukaspisteillä. Arvasitko muuten, että olohuoneen taulut ovat pala Artekin kangasta ja Marimekon auki taitellut servietit!?

Johanna Alainen-08.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (3)

Rapu76, 26.5.2021 23:28
Ihana ja kodikas koti! Upeat keittiön kaapit. Kodikasta ja viihtyisää.
Kati, 27.5.2021 23:16
Hyvä vinkki toi kaappien maalaus! Suunnitellut olen ja tämä vakuutti minut!
PS, 30.5.2021 16:36
Kätevät nuo taulukiskot. Mukavalta näyttää.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8