« Takaisin blogeihin

Pihaelämää Kesäkuu 4 8

Mitä kaikkea mahtuu rivitalon takapihalle? Kokonainen pihaelämä!


Hannan perhe pääsee nauttimaan pienestä huolettomasta rivitalon takapihasta nyt ensimmäistä kesää. Omakotitalon ruohonleikkuut ja lumihommat ovat nyt historiaa. Uuden kodin pieni piha on saatu melko lailla valmiiksi jo ennen kesäkuuta, eli edessä on vielä pitkä aika oleilla ja käyttää pihaa. Pihalla oli valmiina edellisen asukkaan tekemä tukeva terassi ja hyvään kasvuvauhtiin päässyt marjapensas. Molemmat säästettiin. Niiden ympärille alkoi muodostua Hannan perheen näköinen piha.

1_1.jpg


Takapiha on kuin yksi huone


Tällä takapihalla tehdään lähes kaikkea! Syödään aamupala, luetaan lehtiä, viikataan pyykkiä, levätään, pelataan ja puuhataan. Se on yksi valoisa ja vihreä lisähuone. Myös perheen kissat saavat tassutella vapaasti kesällä sisälle ja ulos. Ne rakastavat nuuskia nurmikkoa ja ihmetellä perhosia ja pörriäisiä. Pihan perällä on myös linnunpönttöpuu, jonka oksilla näin alkukesästä käy sirkutus ja piipitys, kun pikkulinnut ovat pesäpuuhissaan. Pihalla harjoitellaan ahkerasti myös frisbeegolfin lyhyitä heittoja. Laji on koko perheen yhteinen innostus ja heittelemään lähdetään useana iltana viikossa myös omaa pihaa pidemmälle.

1_3.jpg

1_5.jpg

Kalusteille värikylpy?


Perhe retkeilee paljon luonnossa ja haaveissa olisi vielä pieni teltta takapihalle, jossa ainakin lapsi voisi harjoitella myös ulkona nukkumista ja pitää omaa majaa. Tähän asti yhteiset retket ovat olleet enemmän päiväseikkailuja. Hannan oma haave on kesän aikana muuttaa ruskeat terassikalusteet valkoisiksi! Penkki ja pöytä ovat vielä ihan hyvässä kunnossa, mutta värin vaihtaminen raikastaisi koko pihaa? Samalla voisi myös huoltaa terassilaudat? RTV antaa hyviä neuvoja pohjatöiden tekemiseen ja oikeiden maalien ja öljyjen valitsemiseen, eli projekti kannattaa aloittaa sieltä.

1_4.jpg

1_6.jpg


Löytöjä ja muistoja


Kukkaruukut, maljakot ja muut pihan koristeet Hanna on löytänyt sieltä ja täältä. Yhden antoi ystävä, toinen löytyi roskakasasta ja kolmas kirpparilta. Paras kierrätyslöytö on kuitenkin vasta pihalle tuotu päivänvarjo, joka löytyi jalkoineen päivineen Torista kympillä. Hyvä löytö tuli aurinkoiselle pihalle tarpeeseen ja sen alla voi istuskella myös pienellä vesiripseellä. Rakkain pihan koriste on kuitenkin pojan päiväkodissa tekemä purjelaiva, jonka kirjavat purjeet tuovat hyvää mieltä ja aurinkoista asennetta koko takapihalle!

1_2.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (8)

Kaisu, 10.6.2021 19:23
Kivan ja kotoisan näköistä teidän terassilla. Kelpaa siellä kissojenkin ulkoilla.
Jopo, 11.6.2021 12:44
Mitenkä tuossa yhdessä kuvassa on grilli? Meille tuli jvalta postia, että rivitalon omilta pihoilta kiellettiin grillit, trampoliinit ja kahluualtaat, varoituksen uhalla.
Jopo, 11.6.2021 12:59
Ja aidat kiellettiin myös. Ehkä säännöt ei ole kaikille samat?
, 11.6.2021 16:22
Kyllä asumissäännöt ovat kaikille samat ja isännöinti ohjeistaa niistä tarvittaessa talokohtaisesti.
Nojohanon, 26.6.2021 14:58
Asumissäännöt ei taida ollakkaan samat. Tiedän useamman JVA:n asukkaan, kenen takapihalta löytyy grilli ja aita, sekä trampoliinikin on nähty. Onko isännöinnissä vika, vai missä kun viesti ei ole mennyt kaikkien asukkaiden korviin?
Kyseinen takapiha on kyllä upea, mutta tuo grilli pisti kyllä itselläkin silmään. Ja älkää sanoko, että tuo grilli on rekvisiittaa.
HH, 16.6.2021 12:48
Mielestäni on hyvä, että rivitalon piha on aidattu, jos lemmikkieläimiä on. Parempihan se on ettei kissat kulje vapaana.
Rivarissa, 20.9.2021 13:23
Aina joku jaksaa itkeä kun naapurin takapiha on kivemman näköinen kun oma. Tsemppiä!
Katinka, 21.11.2021 10:00
Olen tässä miettinyt miksi tramppoja löytyy meidän taloyhtiössä vaikka ne on kielletty. Samoin grillit. Niitä löytyy yhdestä sun toisesta parvekkeesta. Ärsyttävintä, että kun kaasun haju siirtyy ylös, että niin pitää laittaa ovet ja ikkunat kiinni. Välillä tulee sisälle paha katku.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8