« Takaisin blogeihin

Kotamäentien ”sisustussisaret” Heinäkuu 12 5

Tälle kadulle on sattunut monta kodin sisustajaa, joiden luona Kurkkaa Kotiin blogin päivittäjä kyläilee parhaimmillaan jo toista kierrosta!

1.jpg

Ensin kuvattiin Titan koti, sitten Rosan ja kolmanneksi Sarin koti. Mutta nyt Sari asuukin Titan vanhassa asunnossa ja kaikki näyttää aivan uudelta. Sukua nämä sisustajat eivät oikeasti toisilleen ole, mutta naisia yhdistää kiinnostus oman kodin laittamiseen.
Kotamäentien rivitaloasunnot ovat sisustusta arvostavien mieleen. Oma etu- ja takapiha, tilavat huoneet ja tarpeeksi nykyaikaiset keittiöt ja kylpyhuoneet ovat mukavia tuunattavia ja tapetoitavia. Myös valo on esteetikoille tärkeä juttu ja täällä sitä virtaa ikkunoista sisälle mukavasti.


Valo innostaa sisustajaa

9.jpg

11.jpg


"Tiesin, että Titta oli asunut tässä asunnossa aiemmin ja että paikat ovat jääneet hänen jäljiltään siistiin kuntoon. Makuuhuoneen tapettia jouduin hetken mutustelemaan mielessäni, mutta nyt kun sitä on hetken katsonut, se onkin oikeastaan aika kiva!" "Sisustussiskoille" värien vaihtaminen omassa kodissa ei ole ponnistus, vaan pikemminkin mahtava mahdollisuus. Aina voi kuitenkin myös haastaa itseään ja miettiä miten itse jatkaisi ja yhdistelisi toisen valitsemat värit ja tapetit?

10.jpg

12.jpg


Tyylistä toiseen


Sarin tässä kodissa asuessa on jo keittiö saanut uuden kukkatapetin ja olohuoneen pieni seinänpätkä vaihtanut väriä ruskeasta vaaleaan. Oma maku ja lempivärit vaihtuvat säännöllisesti. Edellisen kodin tyylistä ei ole jäljellä oikeastaan enää mitään. "Vanhassa kodissa sisustus oli enemmän runsas ja romanttinen nyt retro ja moderni. Luovuin isosta määrästä tavaraa, vaikka muutin pienemmästä isompaan kotiin."

7.jpg

6.jpg

8.jpg


Isot linjat ja pienet yksityiskohdat


Sisustajan silmä hakee uusia ideoita paitsi kirpputoreilta ja netistä, myös vanhoista jo olemassa olevista tavaroista. Keittiön pinnatuolien mustaksi maalaaminen antoi uuden ilmeen koko keittiölle. Nyt tuolit ovat hyvää pataa valaisimen kanssa ja valaisin puolestaan sopii yhteen keittiön pöydän kanssa. Tällaisista toisiinsa hyvin mätsäävistä väripareista syntyy sisustuksen selkäranka. Kun isot linjat saadaan sopimaan kivasti toisiinsa, on kokonaisuutta helppo maustaa vielä kukilla, liinoilla tai kynttilöillä. Sarin suosikki näistä on elävät kukat. Niitä kodissa on aina esillä.

2.jpg

3.jpg


Piha on pakollinen


Olohuoneesta johtaa ovi vehreällä takapihalle, jossa tavaroiden taitava rytmittely jatkuu myös kasveihin. On vaikea uskoa, että vielä keväällä piha oli ollut lähes tyhjä ja sileä. "Vanhassa kodissa olin laittanut pihaa monta vuotta ja siellä kukki ja kiemurteli jo varsin upea puutarha. Ensin harmitti jättää kasvit sinne, mutta sitten kysyin rohkeasti uudelta asukkaalta, että aikooko hän huolehtia kukista jatkossa? Lopulta olimme molemmat varsin tyytyväisiä, kun sovimme, että minä vien istutukset mukanani uudelle pihalle. Kaikki eivät innostu pihan hoitamisesta samalla tavalla kuin minä, mutta minulle se on suorastaan pakollinen osa kotia!"

5.jpg

4.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (5)

Titta, 12.7.2021 20:38
Upea koti sinulla sisustussisko ??
Moro, 12.8.2021 18:46
Jva:n järjestyssäännöt kieltävät grillin pitämisen asuntojen pikkupihoilla.
Pikkupiha, 16.9.2021 15:27
Tervetuloa tutustumaan pihaani ja tarkistamaan grillitilanne!
HH, 21.8.2021 23:46
Kaunis ja kodikas koti. Ihana ja viihtyisä pikku piha.
Pikkupiha, 16.9.2021 15:28
Kiitos kiitos..
Kotini muuttuu alati, tapetit vaihtuvat ym..se on elämää

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8