« Takaisin blogeihin

Koti Viitabeachin vieressä Elokuu 9 2

Ehkä Jyväskylän halutuimmalla paikalla, keskustan palveluiden ja upeiden uimarantojen välissä Viitaniemessä on Maaritin koti.

unnamed (11).jpg

unnamed (4).jpg

Pehmeillä sävyillä väritetty koti on elegantti ja aistikas. Jokainen yksityiskohta tuntuu kuuluvan kokonaisuuteen. Myös käyttöesineet on valittu sopimaan sisustukseen ja huolettoman oloiset kirjapinot tai avainniput vain täydentävät kodin kaunista tunnelmaa. Maaritin maailma on visuaalisia näkymiä täynnä, ja aivan kuten kenelle tahansa esteetikolle kauniit asiat ympärillä antavat voimaa ja iloa elämään.

Kauniit asiat ovat ilon lähde

unnamed (3).jpg

unnamed (1).jpg

unnamed (2).jpg

Kauniin kodin voi sisustaa lähes minne vain, mutta tässä kodissa myös talon ympäristö ja Viitaniemen omaleimainen tunnelma täydentävät oman kodin ihanuutta. Vanhassa kerrostalossa on oma henki ja suuret ikkunat. Maisemat avautuvat mielenkiintoisiin näkymiin ja Viitaniemen vihreät nurmikentät ovat kaikkien kaupunkilaisten yhteistä pihamaata. Urheilukentältä kajahtelevat äänet, vastarannalla näkyvät hyppyrimäen valot tai keväisin Tuomiojärven rannassa viihtyvät linnut kuuluvat tämän kodin tunnelmaan.

Paikka, talo, koti ja sen tavarat ovat kokonaisuus

unnamed (7).jpg

unnamed (10).jpg

unnamed (8).jpg

Sisustamisessa Maarit on maltillinen. Kun oma tyyli on tiedossa, ei tarvitse säntäillä. Odottamalla ja rauhassa etsimällä löytää lopulta juuri sellaisen tavaran tai esineen mitä todella haluaa. Suurin osa kodin tavaroista on hankittu kierrätettyinä. Uusin hankita on rottinkinen Lumikenkä pöytä olohuoneessa. Vanhat tavarat Maarit kierrättää eteenpäin verkkohuutokaupoissa ja kirpputoreilla. Kun yksi tavara tulee, toinen saa lähteä. Näin harmonia ja tyylikkyys säilyy ja ylimääräistä tavaraa ei kerry kaappeihin ja nurkkiin pyörimään.

Sävyjä, ei värejä

unnamed (5).jpg

unnamed (6).jpg

Sisustus noudattaa säyseää väripalettia läpi koko kodin. Tunnelman syvyys löytyy sävyistä, ei niinkään räiskyvistä väreistä. Pehmeä beesi taittuu suklaanruskeasta aina lähelle raikkaan valkoista. Mattapintainen kulta ja musta ovat kodin terävät maustevärit. Mustalla värillä on tapana laittaa ryhtiä koko huoneen ilmeeseen, kun sitä käytetään vain vähän siellä täällä.

Muutto mielessä

unnamed (9).jpg

unnamed (12).jpg

unnamed (13).jpg

Rakas ja viihtyisä koti on palvellut Maaritia hyvin reilun neljä vuotta. Nyt mieleen on kuitenkin noussut ajatus maisemanvaihdoksesta. Viitaniemi ei ole Jyväskylän ainoa mielenkiintoinen atmosfääri. Vasta rakennettu Kankaan alue kiehtoo punatiilisen arkkitehtuurin ja vanhan tehdasmiljöön vuoksi. Sielläkin luonto on hyvin lähellä, vaikkakin vähän erilaisena kun täällä Viitaniemessä. "Jos Kankaalta vapautuisi JVA:n asunto, niin sinne muuttaisin mielelläni! Ehkä sieltä suunnalta joku voisi haluta tämän minun nykyisen kodin?" Miettii Maarit.

Ihmiset arvostavat omassa asuinalueessaan monesti hyvin erilaisia asioita. Toisille etäisyydet, palvelut tai parkkipaikat ovat oleellisia juttuja. Esteetikoille maisemat ja alueen tunnelma painavat vaakakupissa enemmän.

Esteetikko aistii asunnon tunnelman

unnamed.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (2)

Hamsteri, 10.9.2021 12:45
Ihana on sisutus ja kaunis koti.
Kivahan se on sisustaa kauniisti kun on pinnat kunnossa ja keittiökin uusittu.
Värisilmä, 20.9.2021 9:36
Kerrankin vaalealla sisustettu koti on saatu myös kodikkaaksi! Harmoninen kokonaisuus.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8