« Takaisin blogeihin

Vaajakoski on helmi kaupungin kupeessa Syyskuu 28 0

Kauniin kosken kuohuja, kulttuuria, tapahtumia, seuratoimintaa ja tietenkin suklaat!

Vaajakosken monivaiheinen historia alkoi kirjoittamaan lukujaan vuonna 1819 kun Vaajavirran varrelle perustettiin saha. Teollistumisen myötä alueen asukasmäärä alkoi kasvaa ja aiemmin aluetta asuttaneet maanviljelijät saivat naapureikseen tehdastyöläisiä ja tehtaan johtohenkilöitä. Monien teollistumisen vaiheiden jälkeen SOK lopulta luopui tehdastoiminnasta alueella 1980-luvulla. Nykyäänkin Vaajakoski on tunnettu vireistä ja elinvoimaisista yrityksistään, joista osa toimii edelleen kosken rannalla, kulttuurihistoriallisesti merkittävän tehdasmiljöön suojissa.

wiki_vaajakoski.jpg

Hyvät palvelut

Vaajakoski on myös monelle koti ja asukkaat ovat aiheestakin ylpeitä omasta vireästä kotipaikastaan. Vaajakoskelta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut uimahallista terveyskeskukseen. S- market Vaajala ja upouusi K- market palvelevat myös kauempaa tulevia ruokakauppa-asiakkaita. Vaajakosken keskustasta löytyvät myös kirpputori, pari mielenkiintoista erikoistavaramyymälää sekä erilaisia palveluja lounaista, latvojen leikkuuseen...

Liikkuvia ihmisiä

Vaajakoski on myös vireä liikuntapaikka ja upean luonnon lisäksi siellä voi liikkua myös monien eri urheiluseurojen riveissä. Toimintaa löytyy aina kilpaurheilusta sunnuntaihiihtelyyn. Palloilukeskus Hutunki, oma yleisurheilu- ja jalkapallostadion sekä Vaajakosken liikuntakeskus pitävät asukkaat liikkeessä vauvasta vaariin. Kalastus on kuulunut aina Vaajakosken vesistöjen äärelle ja monet kalan narraajat kohtaavatkin juuri täällä.

vaajakoski_2.jpg

Tapahtumia ja toimintaa

Asukkaiden yhteishengestä ja kotiseuturakkaudesta kertovat myös erilaiset tapahtumat, joista tunnetuin on joka vuotinen Vaajakosken kohinat. Tapahtuma tuo myös ihmisiä alueen ulkopuolelta tutustumaan Vaajakosken palveluihin, kesäteatteriin ja kosken kohinoihin. Ja mikä parasta, tietenkin myös suklaatehdas Pandan myymälään!

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8