« Takaisin blogeihin

Mintun makee parveke Toukokuu 11, 2017 2

Mintun parvekkeelle vaihdettiin trooppinen kesäilme! Havut vietiin pois ja kanervat lakaistiin lattioilta. Lyhdyt kannettiin varastoon odottamaan syksyä. Nyt alkaa viidakkokesä, lämpömittarista viis!

parveke_1_kupla.JPG

parveke_2_kupla.JPG

Parvekkeen sisustaminen käy leikiten, kun pari perusasiaa on ensin hoidettu kuntoon:

- Hanki kalusteet, jotka vastaavat käyttötarkoitusta ja ovat tilaan oikein mitoitetut.

- Suojaa parveke auringolta, katseilta, tuuleta tai tuiskulta... Nämä ilmiöt toistuvat ympäri vuoden, eli suojaamiseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Mintun parvekkeella kalusteet ovat helppohoitoista polyrottinkia. Istuinpehmusteiden hillittyyn harmaaseen on helppo yhdistellä erilaisia koristetyynyjä.
Parvekkeen vasemmalle puolelle on ripustettu talon arkkitehtuuriin väreiltään sopiva pitkä verho, joka suojaa auringolta ja katseilta.
Seinälle ripustettu musta metallilankahylly koristautuu vuodenaikojen mukaan.

parveke_4.JPG

parveke_5.JPG

Neliönmallinen lasivitriini on päältä avonainen ja siksi niin monikäyttöinen! Nyt vitriiniin rakennettiin minikokoinen aavikko vihreillä ja turkoosilla kivillä. Syksyllä vitriinin sisällä voi polttaa kynttilää ja talvella siihen voi asetella näyttävän kimpun havuja.

Pöydälle voi koota kauniin asetelman tyhjistä maljakoista. Myöhemmin kesällä majakoihin voi tuoda milloin mistäkin löytyviä luonnonkukkia.

parveke_7.JPG

parveke_8_kupla.JPG

parveke_10_kupla.JPG

Paahteisen parvekkeen pelastus on kestokasvit. Monet silkkiset viherkasvit ovat hyvin aidon näköisiä. Nykyään silkkikasveissa on usein myös UV-suoja, joka estää vihreän värin haalistumista.

Hyvä vinkki on yhdistellä silkkikasvia ja aitoa kasvia. Mintun parvekkeella silkkisten viherkasvien juurella istutettiin aitoja yrttejä, minttuja tietenkin!

Nyt parvekkeella tuoksuvat suloinen suklaaminttu, raikas sitruunaminttu ja makea mansikkaminttu!

Tervetuloa kesä tähän viidakkoon! Myös aurinko saa tulla, sillä helppohoitoisella parvekkeella kasvit säilyvät vihreänä ja raikkaana, vaikka asukas itse seikkailisikin kesälomamoodilla aitojen ananasten ja kaktusten maassa...?

parveke_6.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (2)

Johku, 21.5.2017 11:47
Tää on kyllä ihana! Tyylikäs parveke!
, 22.9.2017 11:13
Hurmasi totaalisesti meidätkin! Minkälainen mahtaakaan olla tämän kodin parvekkeen syysilme, kun asukkaalla on niin mahtava silmä sisustamiseen.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8