« Takaisin blogeihin

Mattoleikki Toukokuu 23, 2017 0

-…Sopivaa mattoa tuohon olkkariin ei vaan löydy mistään!? Loppuu Johannan kirje sisustajalle. Innokkaan kodinlaittajan epätoivoiseen huutoon on vastattava ja niinpä suuntaan mattorullia täynnä olevan Wolkkarin nokan kohti Johannan kotia, Tikkakoskelle!

Perillä vastassa on mukavan hallitusti sisustettu olohuone, josta tosiaankin puuttuu vain matto.
Kodin lattia on harmaa ja olohuoneen seinät puhtaanvalkoiset. Tummanharmaa sohva ja savunsiniseen taittava, juuri kalkkimaalilla upeasti tuunattu senkki ovat hyvä pohja monen tyyliselle sisustusleikittelylle.

musta_1.jpg

Ensin hulmautamme Johannan olohuoneen lattialle trendikkäät matot.


1. ) Jo uutena kauhtuneen ja kuluneen näköiset vintage henkiset matot ovat nyt sisustajien silmissä suurta huutoa. Näissä matoissa toistuvat usein klassiset kelim kuviot ja haalistuneet värit. Ruskea Kompassi -matto tuo huoneeseen maanläheisyyttä ja "juurruttaa" muun sisustuksen lattiaan.

2. ) Salmiakkiruuduin kuvioitu Maya -nukkamatto muistuttaa marokkolaisia berber -mattoja, mutta on hinnaltaan selvästi edullisempi ja ilmeeltään modernimpi.

3. ) Medaljonki kuvioitu mustavalkoinen matto toistaa puolestaan mukavasti verhon pyöreitä kuvioita, mutta on tähän kokonaisuuteen ehkä liian levoton?

pinkki_1.jpg

Seuraavaksi kokeilemme värejä!

Matto on pinta-alaltaan huoneen suurin elementti ja matolla voi helposti värittää koko huonetta.


Myös maton koko ja muoto on hyvä ottaa huomioon. Matolla on helppo koota kalusteet kokonaisuudeksi, eli matto saa tulla reilusti huonekalujen alle.

1. ) Vallilan sinivalkoinen Kööpenhamina -matto on hauska ja kepeä. Sen siniset sävyt sopivat hyvin Johannan maalaamaan senkkiin.

2. ) Raidallisessa Merce- villamatossa pastellisävyiset raidat ovat sekoittuneet toisiinsa viehkeästi ja lopputulos on räsymattomainen. Toinen raitavaihtoehto on helppohoitoinen ja kevyt bukleematto (sohvan edessä).

3. ) Vielä kokeilemme lattialle suuria maalattuja kukkia. Oih, rohkea veto, tämä Bloom -plyysimatto on todellinen katseenvangitsija!

sininen_1.jpg

Paitsi että maton tulisi sopia tilaan ja miellyttää asukkaiden silmää, on myös maton materiaalilla suuri merkitys.

Villa on luonnonmateriaali ja hylkii hyvin likaa, mutta on myös painava siirrellä ja usein hintava hankinta.

Puuvilla, juutti, sisal ja paperi ovat myös omalla tavallaan luonnonmateriaaleja. Niiden hyvät puolet ovat helppo huollettavuus ja keveys. Karheapintainen sisal sopii vaikkapa eteisiin, kun taas pehmeä puuvilla paremmin makuuhuoneisiin. Paperimatto on pölyämätön ja juutti erittäin kestävä...

Muovimatto on monien vuosien jälkeen uudessa nousussa. Kivoja kuoseja ja värejä on tarjolla paljon. Muovimatto sopii hyvin tiloihin, joissa sattuu ja tapahtuu, tai missä vesi pääsee roiskumaan. Olisitko arvannut, että kuvan mustavalkoinen, sahalaitaraidallinen Chevron -matto on kudottu muovista?!

Keinokuitumattoihin luetaan polyester-, buklee-, viskoosi- ja monet muut matot. Näiden materiaalien hyvä puoli on monipuolisuus ja edullinen hinta. Monesti kuitenkin myös ulkonäkö voi olla halvan oloinen. Huonoja puolia keinokuiduissa on myös se, että ne keräävät usein helposti likaa ja ovat lyhytikäisiä.

valmis.JPG

Johannan olohuoneen mattoleikki päättyi monien kokeiluiden jälkeen onnellisesti, sillä olohuoneeseen löytyi lopulta sopiva matto!

Graafisin kolmioin kuvioidussa Jewel -plyysimatossa toistuvat olohuoneen harmaat sävyt. Tämä matto on tarpeeksi jykevä ja suuri, raskaan sohvan eteen. Maton kuviointi jättää mukavasti tilaa verhon näyttäville kuvioille ja Johannan senkille, joka saa edelleenkin olla tämän olohuoneen ehdoton helmi ja loistava tähti!

Tämän mattoleikin kaikki matot on huonekaluliike Sotkasta. www.sotka.fi

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8