« Takaisin blogeihin

Mini kesäkeidas Heinäkuu 12, 2017 0

Oletko joskus miettinyt, ketkä asuvat Rauhankadun kauniissa keltaisessa vaakunatalossa? Siellä asuvat JVA:n asukkaat, jotkut jo neljättäkymmenettä vuotta!

parveke_1.JPG

Vuonna 50-rakennettu talo uhkuu persoonallista ja omaleimaista tunnelmaa. Paikat on kunnostettu, ovenkarmit ja rappuset huollettu tarkasti talon sielua vaalien.

Pihapiirissä pyöräilee pieni tyttö, keinussa istuu iloinen mummo ja talon kivirappusilla puhelinta selaa nuori nainen. Kaikki Rauhankadun tyytyväisiä asukkaita.

parveke_2.JPG

parveke_3.JPG

C-rapun Tarja avaa meille parvekkeensa oven ja pääsemme kurkistamaan minikokoiseen kesäkeitaaseen, ydinkeskustan laitamilla.

" - Pienihän tämä parveke on, mutta hyvin tähän kahville mahtuu! Eikä tänne tarvitse naapureita kutsua, kun tästä aina juttelemme suoraan kaiteen yli ja vaihdamme kuulumiset." Tarja nauraa.

Talon piippu kasvaa sopivasti tämän parvekkeen vieressä ja tuo parvekkeelle oman mukavan tunnelman. Rautakaiteiden patina näyttää kauniilta ja kevyesti mintunvihreäksi maalattu kivilattia on vähintäänkin söpö.

parveke_4_kupla.JPG

parveke_5.JPG

parveke_6_kupla.JPG

Tarjan näyttävä pinkinpunainen Pelargonia on ehkäpä talon komein?

Se haukkaa parvekkeesta ison tilan, mutta kuten kaikki upeat ilmestykset, on tämäkin kaunotar paikkansa ansainnut! Hehkuva pinkki toistuu tyynyissä, jotka lepäilevät vanhan tuolin päällä.

parveke_8 (2).JPG

parveke_7.JPG

Nahkasta kudottu räsymatto ja betonista valettu suuri raparperinlehti kestävät sateita ja pakkasta. Lasikupu tukevan ruukun päällä puolestaan suojaa hennoimpia kasveja tuulelta. Lasikuvun päällä on reikä, eli syksyllä kuvun alla voi polttaa kynttilää.

parveke_9.JPG

" - Kun illat pimenevät, voin kieputella tänne valonauhaa. Ja tuosta tuuletustangosta voisi riiputtaa vaikka pieniä tuikkukuppeja..." suunnittelee Tarja.

Kauniisti sisustettu parveke on ilo koko taloyhtiölle.

Kun yksi asukas ripustaa kukat ja lyhdyt nätisti, tulee ohikulkijoille hyvä mieli ja innostus laittaa omallekin parvekkeelle jotakin kaunista...?

parveke_10_kupla.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8