« Takaisin blogeihin

Pihan uudistus Heinäkuu 13, 2017 2

Oma piha tuo kotiin lisäneliöitä kesäisin. Yleisimmin pihalle halutaan ruokailuryhmä ja mukava tuoli auringon tai hyvän kirjan palvomiselle. Helppohoitoiset kasvit on IN. Nurmikon leikkaaminen ja kitkeminen OUT!

piha_2.JPG

Heinäkuun alussa toteutimme talkoovoimilla pihauudistuksen Salmisten pihalla. Sadepilvet väistyivät viikon edetessä pihamaan yltä, ja loppuviikosta ihailimme uudistunutta pihaa auringon helliessä talkoolaisten hikisiä selkiä...

piha_1.JPG

piha_3_kupla.JPG

Pihatöissä ei kannata luistaa pohjatöistä. Huolellinen tasoitus, suodatinkangas ja satsaus pihalaattoihin, multaan ja kuorikatteeseen tekevät pihamuutoksesta monivuotisen ja ryhdikkään.

Lapioon ja kottikärryn kahvoihin kannattaa tarttua rohkeasti, sillä maaperä tottelee voimaa!

Salmisten pihalla laajensimme kivilaattaterassia viidellätoista uudella laatalla. Laatta-alueen ympärille asettelimme näyttävän ruukkuryhmän ja istutimme pienen koristekirsikan. Istutusalue viimeisteltiin kuorikatteella.

piha_5_kupla.JPG

piha_4.JPG

piha_6.JPG

Suodatinkangas kuorikatteen ja kivilaattojen alla estää rikkaruohojen kasvun.

Ruukkuryhmän kasveiksi valittiin trendikkäät ja helppohoitoiset heinät ja havut.

Havut kestävät ruukussa useamman vuoden, jos muistaa suojata ne kevätauringolta ajoissa. Heinät sen sijaan ovat yksivuotisia. Ruukkuja valitessa kannattaa muista pihamaan mittasuhteet. Ulkona kaikki on suurempaa ja avarampaa kuin sisällä, älä siis sorru sipistelyyn.

piha_7_kupla.JPG

Pöytä ja penkit ovat huoltovapaata alumiinia ja artwoodia. Kalusteet kestävät ulkona ympäri vuoden. Ikkunan edessä roikkuvat lyhdyt ovat myös alumiinia. Kesällä lyhtyjen sisälle voi laittaa kasvamaan köynnöksen, syksyllä valosarjan.

Lyhdyt peittävät myös kevyellä tavalla näkymää ulkoa sisälle.

Toinen hyvä keino suojata ja rajata näkymiä on erilaiset köynnöstuet tai verkot. Monet köynnöskasvit kasvavat myös ruukuissa ja leviävät köynnöstukeen nopeasti. Salmisten pihalla valkoinen köynnösritilikkö ruuvattiin kiinni puiseen istutuslaatikkoon.

piha_10.JPG

piha_8_kupla.JPG

Ritilikköön voi perustaa vaikkapa pienen yrttitarhan?

Viimeistely ja koristelu tekevät pihasta kutsuvan ja houkuttelevan. Kukkia pöydällä, vanha maitotonkka ja sinkkipata tuovat lempeää tunnelmaa. Istutusalueen isot ruukut viimeisteltiin valkoisilla sileäksi hiotuilla kivillä, mutta myös luonnonkivillä voi tehdä hienoja viimeistelyjä!

piha_9.JPG

Aurinkovarjo suojaa paitsi auringolta, niin myös pieneltä sateenripseeltä.

Valitse aurinkovarjo, kalusteet ja ruukut samoissa väreissä. Kukat ja mahdolliset istuinpehmusteet ja muut koristeet puolestaan keskenään samoissa väreissä. Näin kokonaisuus pysyy hallittuna ja tyylikkäänä. Jos mahdollista, mukaile värivalinnoissa myös talon ja pihapiirin rakennusten tai muiden kiinteiden elementtien värejä.

piha_14.JPG

piha_11_kupla.JPG

Salmisten piha on nyt valmis ja siitä tuli kaunis, toimiva ja helppohoitoinen. Hillitty ilme sopii hyvin pihapiiriin ja ryhdikkäät kalusteet ja kasvit nostavat koko talon ilmettä!

Pihan uudistus toteutettiin yhteistyössä asukkaiden ja JVA:n kanssa. Ehkäpä ensi kesänä taas uudistamme jonkun parvekkeen, pihan tai terassin? Onko sinulla intoa tarttua lapioon tai tiedätkö naapurin joka kaipaisi apua pihauudistukseen?

Tässä vielä nopea opas JVA:n luhti- ja rivitaloasuntojen asuntopihoille ja terasseille.

Nimetön.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (2)

Seija, 7.8.2017 9:30
Minä voisin olla seuraava pihan uudistus kohde , asun kohteessa Ylätuhdonkuja 2 B 12
, 7.8.2017 15:33
Olemme JVA:lta yhteydessä, mikäli sopiva pihaprojekti tulee kohdalle. Kiitos kommentista!

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8