« Takaisin blogeihin

Maavärejä ja sametteja 2018 Tammikuu 19, 2018 0

Mitä tekee trenditietoinen sisustaja tänä vuonna? Mitkä värit nousevat parrasvaloihin ja minkä väriset sohvatyynyt olisi jo aika heivata hyllylle? Onko edessä suurempia sisustushankintoja? Tunnistatko trendi-ilmiön ja klassisen sisustushankinnan eron?

terra_3.jpg
(kuvat: IKEA)

Trendit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään sisustuksen mausteena!

Tänä vuonna sisustamisen trendiväreiksi nousevat saviruukun terrakotta, haaleat beiget, sakean ruskeat ja punaiset, sekä sinapinkeltainen. Voimakkaiden värien päälle on läikäytetty reippaalla kädellä utuisuutta ja syviä sävyjä. Muodikkaita ovat maanläheiset värit, joita voisi löytää metsänsiimeksestä, auringonvalon siivilöityessä karpaloapajaan tai värit, joita ihastelemme intialaisnaisten maustemortteleissa...

terra_1.jpg

terra_2.jpg

Väreissä läikehtivät sahrami, curry, kaneli ja karpalo

Materiaaleissa saa nyt olla tuntua! Kulutetuista puupinnoista nousevat esille muhkuraiset puunsyyt, samettityynyjen pitkä nukka tai villamaton paksut solmut saavat tuntua ihmisen iholla. Karheus ja rosoisuus tuntuvat myös struktuuripintaisissa tapeteissa, kalkkimaaleissa ja juuttipintaisissa kokolattiamatoissa.

Toisaalta, samaan aikaa myös sileä emali ja kiiltäväpintaiset paksut lasivaasit tekevät jo tuloaan! Eikä sileäksi lakattu rottinki- tai bambukalustekaan ole vielä menossa pois muodista!?

Huonekalujen ultrakepeä muotokieli on jo vaihtumassa tomakampiin toppauksiin ja tolppajalkoihin...

violetti_3.jpg
(kuvat: IKEA)

Kotoisat koukerot ja kukkatapetit päätyvät ehkä jo pikkuhiljaa myös suomalaisten seinille? Luonnosta runsaita muotoja hakevat kuosit ovat olleet trendikkäitä jo jokusen vuoden, mutta tavallisten kotien seinillä niitä ei ole vielä paljoakaan näkynyt?
Myös samettiverhot, kerrokselliset sänkypetaukset ja slaavilaiset pitsit odottavat ehkä vielä hetken suomalaiskoteihin pääsyä?

Toimivuutta ja puhtautta rakastavat suomalaiset suhtautuvat sisustustrendeihin harkitsevan maltillisesti

violetti_1.jpg

violetti_2.jpg

Supertrendikästä on nyt myös se, että sisustaa kotinsa omalle perheelle toimivaksi ja sopivaksi. Tämä onkin monelle aika helpottava tieto.

Nyt jos koskaan, kuka tahansa voi julistaa olevansa "vain niin hitsin trendikäs!"

Vaatteet ripustetaan kätevästi esille seinäkoukkuihin, himohiihtäjän sukset ovat ihan OK eteisen seinällä tai lukutoukan kirjapinot olkkarin pöydällä. Kuiva-ainepaketit työtason päällä viestivät vain siitä, että kodissa asuu innokas kokkaaja, joka osaa trendikkäästi keskittyä oikeisiin asioihin, eli itse kokkaamiseen!

Kaikki jutun kuvat ja tuotteet: IKEA

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8